Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 19:30

GameStop maakt plannen voor NFT marktplaats bekend

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop maakt plannen voor NFT marktplaats bekend

Foto: Antonello Marangi / Shutterstock.com

GameStop is Amerikaanse winkelketen die zich voornamelijk focust op de verkoop van computerspellen. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat zij een departement hebben opgezet die het doel heeft om een non-fungible token (NFT) marktplaats van de grond te krijgen. Het aandeel van GameStop (GME) reageerde heftig en schoot omhoog.

Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

GameStop

Volgens een rapport van de Wall Street Journal zou GameStop achter de schermen hard werken aan het opzetten van een NFT marktplaats. Daarnaast zou het bedrijf plannen hebben om een groot aantal cryptocurrency partnerships te sluiten met vooraanstaande crypto bedrijven. Al langere tijd gingen de geruchten dat GameStop hier mee bezig was, maar nu pas wordt het nieuws officieel bevestigd.

Het bedrijf heeft meer dan 20 nieuwe werknemers aangenomen die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van de nieuwe marktplaats. Het lijkt er ook op dat voor het einde van dit jaar de marktplaats gelanceerd moet worden.

Het aandeel van GameStop (GME), dat het afgelopen jaar een ware ‘meme-status’ heeft verkregen onder investeerders, maakte een heftige koersstijging door naar aanleiding van de bekendmaking. In een paar uur tijd steeg GME met zeker 30%.

Gaming en NFT’s

Het is niet gek dat GameStop dergelijke stappen neemt om een NFT marktplaats op zetten. Inmiddels zijn zelfs de grootste uitgevers van computerspellen actief aan het verkennen hoe zij NFT’s kunnen integreren in hun bedrijfsvoering. Voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn Ubisoft en Square Enix.

Ubisoft kreeg een behoorlijke lading kritiek te verduren als gevolg van hun bekendmaking dat zij NFT’s gingen toevoegen aan games, maar ondanks deze kritiek is het bedrijf vastberaden om deze koers door te zetten.

De gaming industrie en de wereld van cryptocurrencies lijken erg goed compatibel met elkaar te zijn. Daarnaast kan een integratie met NFT’s voor veel gaming bedrijven enorm lucratief zijn. NFT marktplaats hebben in 2021 namelijk zeker $40 miljard omzet gedraaid. De verwachting is dan ook dat de integratie tussen beide industrieën in de toekomst enkel zal groeien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie