Shane Kuijpers
19/09/2021 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2021 10:33

NFT hack SushiSwap krijgt een mooi einde: Alle ethereum (ETH) is weer terug!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT hack SushiSwap krijgt een mooi einde Alle ethereum (ETH) is weer terug!

Foto: Primakov/Shutterstock

De NFT (non-fungible token) markt is zich heel snel aan het ontwikkelen en dat gaat gepaard met allerlei vormen van oplichterij. De truc die is uitgehaald omtrent de NFT van een Kia Sedona was met name een bijzondere. Gelukkig kreeg dit verhaal een goed einde.

De NFT-verkoop begon in eerste instantie op humoristische wijze. Het was namelijk gebaseerd op een twitter meme rondom automerk Kia. En dan wel de Kia Sedona. Een groep van 10 anonieme individuen creëerden een website en noemde het ‘Jay Pegs Auto Mart’. Zij zaten achter de verkoop van de NFT’s.

De verkoop was bedoeld voor DONA reserve tokens. DONA kan gekocht worden op Miso, een token platform van gedecentraliseerde crypto exchange SushiSwap (SUSHI). DONA tokens die gekocht waren tijdens de verkoop konden worden ingeleverd voor een NFT van een Kia Sedona uit 2007. In totaal waren er 10.000 NFT’s te vergeven.

De verkoop ging vervolgens goed en leverde maar liefst 864,8 ethereum (ETH) op. Omgerekend was dat zo’n $3,1 miljoen. Hier ging het echter fout en konden alle partijen fluiten naar hun geld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kia NFT’s naar het verkeerde adres

Joseph Delong, CTO van SushiSwap, vertelde dat een anoniem persoon een ‘kwaadaardige code’ had toegevoegd aan het Miso platform, waardoor het bestemmingsadres werd gewijzigd. Al het geld dat werd opgehaald uit de token-verkoop ging door die code naar het nieuwe adres en waren alle betrokken partijen hun geld en tokens kwijt.

Ondertussen zijn crypto exchanges Binance en FTX om hulp gevraagd om de hacker te identificeren. Vooralsnog hebben beide exchanges overigens nog niet ingestemd. Delong had al gewaarschuwd dat advocatenkantoor Anderson Kill ingeschakeld zal worden tegen de hacker(s). Als het gestolen geld en tokens niet terug worden gegeven zal een klacht worden ingediend bij de FBI.

Jay Pegs Auto Mart heeft de kopers al gerustgesteld. Zij zullen de Kia Sedona NFT’s hoe dan ook uitkeren aan de rechtmatige eigenaars.

Advertentie

Gestolen ETH is weer terug!

Inmiddels is ook het goede nieuws naar buiten gekomen dat alle 864,8 gestolen ethereum weer terug zijn gestuurd door de hacker. Sinds de ethereum is teruggestort, is nog steeds niet duidelijk geworden wie de hacker was. De originele tweets van Delong waarin hij de voormalige MISO-ontwikkelaar beschuldigde, zijn verwijderd.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie