Timo Bult Timo Bult
11/09/2021 11:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 11:51

Crypto exchange FTX maakt aanmaken van NFT’s op Ethereum en Solana nog makkelijker

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange FTX maakt aanmaken van NFT's op Ethereum en Solana nog makkelijker

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Crypto exchange FTX.com is al een tijdje bezig met uitbreiden. Vooralsnog weet de exchange maar van geen ophouden. Naast dat het samenwerkingen aangaat met grote namen is het ook druk bezig om zijn aanbod uit te breiden. Sinds kort doet FTX namelijk ook meet aan de non-fungible token (NFT) gekte!

NFT’s zijn een grote hype. Het zijn unieke digitale tokens gebaseerd op blockchain-technologie die gelinkt kunnen worden aan allerlei dingen. Investeerders en verzamelaars zijn op dit moment vooral gek van digitale kunstwerken. Maar ook bijvoorbeeld tweets kunnen worden omgezet in een NFT. De technologie, gebaseerd op de blockchain, maakt het dus mogelijk om digitale objecten ook echt uniek en verzamelbaar te maken.

De unieke digitale tokens kunnen op allerlei manieren worden aangemaakt. Ze worden gelanceerd op smart contract-platformen als Ethereum (ETH) en Solana (SOL), waarna deze in een wallet bewaard kunnen worden. FTX hoopt nu een graantje mee te kunnen pikken door het aanmaken van NFT’s nog makkelijker te maken.

FTX CEO Sam Bankman-Fried laat op Twitter weten dat de NFT’s cross-chain zijn. De tokens kunnen hierdoor zowel op Ethereum als Solana bewaard worden. Vooralsnog kunnen de verzamelobjecten enkel op de FTX NFT-marktplaats verhandeld worden. Bankman-Fried laat echter weten dat in de komende weken het opnemen en versturen van NFT’s naar FTX mogelijk zal worden.

De CEO heeft het zelf al even uitgeprobeerd. Hij maakte een simpele NFT aan met een witte achtergrond waarop hij “test” heeft geschreven in een stijl die ons doet denken aan de goeie ouwe tijd van MS Paint. In de handelshistorie is te zien dat de NFT al eens voor $270.000 verhandeld is. Dat er een NFT-gekte heerst moge dus duidelijk zijn!

FTX wist de afgelopen maanden al een aantal grote namen te strikken die als ambasadeurs het FTX merk zullen vertegenwoordigen en versterken. In augustus werd een deal gesloten met Kevin O’Leary, bekend van het televisieprogramma Shark Tank. Onlangs maakte de exchange eenzelfde soort deal te hebben gesloten met Stephen Curry, een ster uit de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie