Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 18:15

NFT manie zet voort, aantal Google zoekopdrachten bereikt nieuwe records

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT manie zet voort, aantal Google zoekopdrachten bereikt nieuwe records

Foto: Primakov/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) markt lijkt volledig in bloei te staan. Na een periode van dalende interesse in de innovatieve sector binnen de wereld van cryptocurrencies is de hype op dit moment schijnbaar hoger dan ooit. Het handelsvolume van de grootste NFT marktplaatsen schiet door het dak en zelfs het aantal zoekopdrachten op Google heeft onlangs een all-time high bereikt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Google

Doordat Google verreweg de meest gebruikte online zoekmachine is, kun je hier een aantal interessante ontwikkelingen op het spoor komen. Zo is namelijk makkelijk te zien hoe vaak er gezocht wordt naar een bepaalde zoekterm. Door het bereik van Google geeft dit een mooie indicatie van de interesse naar de desbetreffende zoekterm.

Nu blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar ‘NFT’ onlangs naar een recordhoogte is gestegen. Ook ‘Buy NFT’ is onlangs naar nieuwe hoogtes geschoten. Dit geeft een mooi inzicht naar de alsmaar groeiende interesse in de NFT sector.

Een grote piek in interesse vond plaats in maart van dit jaar. Dit was echter van korte duur, want vrij snel zakte dit behoorlijk in. In juli kwam er wederom een nieuwe impuls en deze impuls is nu nog in volle gang.

Klaarblijkelijk is de interesse in NFT’s van ‘retail investeerders’, ofwel de gewone man of vrouw, op dit moment historisch hoog. Dit komt uiteraard niet alleen tot uiting in het aantal Google zoekopdrachten, ook het handelsvolume van NFT marktplaatsen is de afgelopen tijd enorm hoog.

Advertentie

OpenSea

OpenSea is verreweg de grootste NFT marktplaats van de wereld van cryptocurrencies. Het verzorgt dagelijks een behoorlijk aandeel van het totale NFT handelsvolume en dit lijkt alleen maar te blijven groeien. Een paar dagen geleden bereikte OpenSea zelfs een totaal handelsvolume van meer dan $10 miljard.

Het dagelijks handelsvolume van OpenSea zag een absolute piek in augustus van dit jaar. Op de 29e werd er zelfs voor meer dan $300 miljoen aan NFT’s verhandeld binnen 24 uur tijd.  Sindsdien is het volume enigszins gekalmeerd, maar over het algemeen komt het dagelijks handelsvolume overeen met de stijgende lijn in het aantal Google zoekopdrachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie