Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2021 19:04

NFT markt op Ethereum groeit “krankzinnig” hard, OpenSea breekt volume records

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT markt op Ethereum groeit krankzinnig hard, OpenSea breekt volume records

Foto: Primakov/Shutterstock

De zogeheten non-fungible token (NFT) markt op Ethereum (ETH) blijft alsmaar doorgroeien. De hype leek na explosie begin dit jaar af te nemen, maar recente cijfers tonen toch een ander beeld. Klik hier om te lezen wat NFT’s precies zijn.

OpenSea, een van de grootste NFT marktplaatsen ter wereld, verwerkt nu dagelijks meer transacties dan in heel 2020. Dat meldt Devin Finzer, medeoprichter en CEO van OpenSea, op 2 augustus:

Finzer meldt dat OpenSea in 2020 ongeveer $21 miljoen aan transacties verwerkte. Nu verwerkte het platform maar liefst $95 miljoen aan transacties in maar twee dagen. Richard Chen van 1Confirmation meldde al een dag eerder dat OpenSea een indrukwekkende maand juli achter de rug heeft op basis van gegevens van Dune Analytics:

OpenSea behaalde afgelopen maand een record in het dagelijks volume van $39 miljoen. De NFT marktplaats verwerkte maar liefst $325 miljoen over heel juli, het dubbele van de vorige all-time high (ATH). In juli werden 458.000 NFT’s verkocht via OpenSea, ook het dubbele van de vorige ATH. Mason Nystrom, onderzoeker bij Messari, meldt dat OpenSea nu in totaal meer dan $1 miljard verwerkt heeft:

Na OpenSea is Axie Infinity (AXS) momenteel het grootste NFT-platform. Dit Pokémon-achtige spel zag een enorme rally in juli waarmee de prijs van ongeveer $5 naar een all-time high (ATH) van $52 steeg, dat is een rally van bijna 1000%! Afgelopen week begon de koers echter omlaag te corrigeren.

Daarna zijn de beruchte CryptoPunks nog steeds zeer populair. Volgens DappRadar waren 9 van de 10 duurste NFT’s vorige week weer CryptoPunks. Een werd zelfs voor $5,45 miljoen verkocht:

Ook Coca-Cola waagt zich nu aan de NFT markt. Het bedrijf lanceerde afgelopen weekend een collectie van NFT’s op OpenSea die gebruikt kunnen worden in het NFT-spel Decentraland (MANA).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie