Simon Bosch Simon Bosch
15/06/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2022 06:04

Nieuw Onderzoek: 91% van Mensen Nog Niet Klaar met Crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuw Onderzoek: 91% van Mensen Nog Niet Klaar met Crypto

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Vrijwel elke cryptocurrency heeft het zwaar momenteel. De totale waarde van de hele activaklasse hangt vlak boven 1 biljoen en inmiddels is bijna alles wel 50% of meer gedaald. Zelfs het vertrouwen in sommige stablecoins is al wankelig. Toch zijn mensen nog niet klaar met het fenomeen. Dat blijkt uit een enquête van Bank of America.

Gebruikers kunnen nu met toncoin betalen op Telegram
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Enorm percentage positief over crypto

Dat verklaarde marktanalist Jason Kupferberg van Bank of America in een interview met CNBC. Zo’n 1.000 Amerikaanse volwassenen hebben begin deze maand meegedaan met de enquête. Het was dus ná de crash van Terra (LUNA), maar nog voordat de moeilijkheden van de afgelopen dagen begonnen.

Het is opmerkelijk dat maar liefst 91% van de deelnemers zegt de komende zes maanden enig bedrag in crypto te gaan stoppen. Hetzelfde percentage heeft ook de afgelopen zes maanden in crypto geïnvesteerd. Verder zegt 40% cryptocurrencies te gebruiken voor online betalingen. Dat kan ook automatisch via bijvoorbeeld sommige creditcards, benadrukt de analist. 77% van de deelnemers investeert voor de korte termijn en hebben voor minder dan een jaar tokens in hun portfolio gehouden.

Kupfenberg benadrukt ook dat het niet verrassend is dat cryptocurrencies hard dalen, ondanks dat het in theorie een bescherming is tegen een hoge inflatie. Ze zijn (op dit moment) namelijk gecorreleerd aan risico-activa.

Advertentie

Omgekeerde psychologie

Dit nieuws kun je zien als enorm positief. Het betekent namelijk dat er nog altijd de behoefte is om geld in de activaklasse te blijven stoppen. Michael Saylor zou zeggen ‘elke keer als ik een beetje geld over heb koop ik crypto.’ Dat geldt dus niet alleen voor Saylor. Bijna alle investeerders denken er zo over, als de steekproef betrouwbaar is.

Dat zou je ook als een probleem kunnen zien. Als we inderdaad in een berenmarkt zitten en niet in een klein dipje als onderdeel van een optrend, dan is de weg naar beneden dus nog een lange. Op de bodem van een berenmarkt zijn mensen over het algemeen extreem pessimistisch.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie