Max Duiker Max Duiker
11/08/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2023 19:00

Nieuwe Crypto explodeert na aankondiging samenwerking Microsoft

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe Crypto explodeert na aankondiging samenwerking Microsoft

Foto: JeanLucIchard/Shutterstock

Aptos Labs, de ontwikkelaar van het in 2022 gelanceerde Aptos Network, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met één van ’s werelds grootste Big Tech bedrijven: Microsoft.

Volgens een bericht van 9 augustus op X, voorheen Twitter, hebben beide teams de handen ineengeslagen om te werken aan de uitbreiding van tools en diensten met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Door het integreren van Microsoft’s Azure OpenAI Service op het Aptos netwerk, verwacht Aptos Labs de toon te zetten in de verkenning en ontwikkeling van Web3.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Web3 en crypto toegankelijker maken

Middels deze samenwerking wil Aptos, een layer 1 blockchain onder leiding van twee voormalig Meta (Facebook) medewerkers, de toegang tot het verkennen van Web3 vergemakkelijken.

Met behulp van de AI-technologie van Microsoft zal Aptos Labs een gebruiksvriendelijke en veilige digitale assistent introduceren. Deze digitale assistent, genaamd Aptos Assistent, zal ingezet worden om gebruikersvragen te beantwoorden over het ecosysteem van Aptos.

Een ander belangrijk aandachtspunt in de ontwikkeling van deze chatbot is volgens beide bedrijven “het helpen van toekomstige ontwikkelaars bij het bouwen van smart contracts en gedecentraliseerde apps.”

Advertentie

Belangrijke samenwerking voor een gedigitaliseerde wereld

Naast het vergemakkelijken van de gebruikerservaring voor Web3, hebben beide bedrijven besloten om samen onderzoek te doen naar blockchain-gebaseerde financiële producten. Door onderzoek te doen naar online betalingsmogelijkheden, digitale valuta van centrale banken (CBDC) en de tokenisatie van crypto-assets, wil Aptos Labs de acceptatie van Web3 voor financiële ondernemingen bevorderen.

Volgens het bedrijf heeft een wereldwijde gemeenschap oplossingen nodig voor het digitaliseren van valuta en is Aptos het perfecte lanceerplatform. De CEO van Aptos, Mo Shaikh, gaf in een interview aan dat “AI en blockchain beide doorbraken zijn die een diepgaande impact zullen hebben op de evolutie van het internet en het vormgeven van de maatschappij”.

Tegelijkertijd zorgt de samenwerking tussen Aptos Labs en Microsoft voor een betere beveiliging van het Aptos netwerk. Aptos zal zogenaamde validation nodes, computers die transacties verwerken, op de Azure OpenAI Service van Microsoft draaien. Daardoor moet de beveiliging van het netwerk verbeteren.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF record, celebrity memecoin nieuws & meer
Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF record, celebrity memecoin nieuws & meer

Microsoft, AI en Crypto

Begin dit jaar maakte Microsoft een grote voorsprong in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie toen het $10 miljard dollar investeerde in OpenAI, de maker van ChatGPT. Ook haalde het techbedrijf een paar maanden geleden de krantenkoppen met berichten dat het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een eigen crypto-wallet voor de Edge-webbrowser.

Volgens Rashmi Misra, de algemeen directeur van Microsoft AI & Innovation Summit, zal de kruising tussen AI en blockchain één van de meest interessante combinaties worden van de opkomende technologie. Aptos lanceerde pas eind vorig jaar, maar kende destijds een Volgens een teleurstellende lancering.

Na de aankondiging van de samenwerking tussen Aptos en Microsoft steeg de APT koers binnen een uur met 17,6% naar een piekwaarde van $7,92. Ondertussen lijkt de markt wat afgekoeld en wordt de cryptomunt verhandelt tegen een prijs van ongeveer $7,12.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie