Thom Derks Thom Derks
18/10/2022 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 08:15

Langverwachte lancering Aptos blockchain stelt teleur

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Langverwachte lancering Aptos blockchain stelt teleur

Foto: Gearstd/Shutterstock

Na vier jaar van ontwikkeling en miljoenen dollars aan investeringen, is de Aptos blockchain op 17 oktober eindelijk gelanceerd. Onder andere het grote FTX van Sam Bankman-Fried is een investeerder in het project dat door voormalig medewerkers van Meta is opgericht.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Slechts 4 transacties per seconde

Aptos Labs zelf claimt dat de blockchain in theorie 160.000 transacties per seconde kan verwerken, maar in de praktijk valt dat tot nu toe tegen. Als we de blockchain explorer van het project mogen geloven, dan ligt de Aptos blockchain nu op een gemiddelde van 4 transacties per seconde.

Ook zijn er via Twitter klachten binnengekomen van gebruikers waarvan hun transacties geen doorgang vonden. De Discord groep van Aptos werd na de lancering een paar uur gesloten. Dat laatste was waarschijnlijk een poging van het team om de discussie omtrent de lanceerproblemen in de doofpot te stoppen.

Crypto Insiders heeft geprobeerd contact op het nemen met het project, maar werd daarbij verwezen naar de “Day one update” tweet van Aptos Labs. Hierin schrijf het bedrijf dat het project “werkt zoals verwacht” en dat er dus niets aan de hand is.

Advertentie

Waarom is de Discord van Aptos gesloten?

Het is opvallend dat Aptos Labs tijdens de opstartproblemen besloot om de Discord te sluiten, maar volgens het project is dat om gebruikers te beschermen tegen oplichters. Zodra de situatie daarin is opgelost, gaat de boel weer open.

https://twitter.com/cobie/status/1582208726639206400

Verder is er voorzichtige kritiek op het feit dat beurzen als FTX en Binance de token noteren, terwijl er nog niets bekend is over de tokenomics. Cobie maakt in de bovenstaande tweet terecht de opmerking dat gebruikers het recht hebben om in ieder geval enigszins te weten wat ze kopen.

In maart haalde het project 200 miljoen dollar aan kapitaal op via partijen als a16z, FTX Ventures en Coinbase Ventures. Hieruit blijkt dat grote namen uit de industrie vertrouwen hebben in het project, wat deze lancering nog teleurstellender maakt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie