Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2021 17:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2021 17:12

Nieuwsplatform Associated Press (AP) gaat Chainlink (LINK) gebruiken voor betrouwbare data

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwsplatform Associated Press (AP) gaat Chainlink (LINK) gebruiken voor betrouwbare data

Een van de grootste nieuws organisaties ter wereld, de Associated Press (AP), heeft er onlangs voor gekozen om in zee te gaan met Chainlink (LINK). Dit is niet de eerste keer dat AP in zee gaat met blockchain technologie, maar is wederom een mooi voorbeeld van adoptie door wereldberoemde bedrijven.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Associated Press

Voor nieuwsorganisaties over de hele wereld is het van groot belang dat data die zij gebruiken betrouwbaar en feitelijk is. In het verleden was het vaak noodzakelijk dat journalisten moesten vertrouwen op de eerlijkheid en integriteit van hun bronnen. Dit leidde uiteraard soms tot problemen.

Om deze problemen op te vangen zal AP gebruik gaan maken van de technologie van Chainlink. AP zal een Chainlink ‘node’ gaan onderhouden en zij zijn van plan om hier geverifieerde en betrouwbare data op te gaan verspreiden.

Zo zullen zij onder meer data over sportevenementen, presidentiële verkiezingen en economische feiten delen met de wereld middels de technologie van Chainlink.

Volgens Dwayne Desaulniers, de directeur van blockchain bij AP, was de keuze voor Chainlink, om zo de wereld te voorzien van feitelijke betrouwbare data, een voor de hand liggende:

“Chainlink’s technologie is de ideale manier om smart contract ontwikkelaars over de hele wereld te voorzien van directe toegang tot AP’s vertrouwde economische, sport en verkiezingsdata. Door de samenwerking met Chainlink wordt deze informatie compatibel met elke blockchain.”

Advertisement

Chainlink

Chainlink biedt over de hele wereld zogeheten decentrale nodes. Hiermee hoopt Chainlink dat informatie die de rondte gaat buiten de wereld van blockchain on-chain kan worden verspreid middels smart contracts

Vervolgens worden de beheerders van dergelijke nodes beloond op een vergelijkbare manier waarop bitcoin (BTC) miners beloond worden voor hun verdiensten.

Chainlink is de afgelopen enorm gegroeid. Steeds meer bedrijven en instanties zijn de waarde van de technologie van Chainlink en kiezen voor adoptie. In een paar jaar tijd is de hoeveelheid bedrijven die gebruik maakt van Chainlink’s technologie van 32 gegroeid tot bijna 900. De adoptie van AP is slechts het laatste grote voorbeeld.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement