Timo Bult Timo Bult
25/09/2021 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 18:02

Cardano (ADA) en Chainlink (LINK) kondigen samenwerking aan, koers stijgt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) en Chainlink (LINK) kondigen samenwerking aan, koers stijgt

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Mooi nieuws uit het Cardano (ADA) en Chainlink (LINK) kamp! Cardano gaat namelijk de oracles van Chainlink integreren met zijn blockchain. De ADA koers reageert meteen positief op het nieuws!

In een zojuist gepubliceerde blogpost valt te lezen dat de oracles zogenoemde ‘hybrid smart contracts’ mogelijk maken. Terwijl smart contracts normaal gesproken enkel met data aanwezig op de blockchain kunnen werken, maken de oracles van Chainlink het mogelijk om ook met data van buitenaf te werken. Denk aan prijsdata, weerdata en uitslagen van sportwedstrijden.

Dit opent de deuren voor decentralized finance (DeFi) op Cardano. In eerste instantie zullen de oracles gericht zijn op het aanleveren van prijsdata. Maar meer toepassingen zullen volgen, aldus Cardano-ontwikkelaar Input Output:

“Na marktprijsfeeds zal ondersteuning voor andere gedecentraliseerde Chainlink-services volgen: sportgegevens voor voorspellingsmarkten, weergegevens voor parametrische verzekeringsproducten en verifieerbare willekeur voor gaming en digitale verzamelobjecten zoals non-fungible tokens (NFT’s).”

In de blogpost geeft de ontwikkelaar enkele voorbeelden van wat smart contracts met oracles kunnen doen:

“[Chainlink oracles zullen] fraudebestendige, hoogwaardige externe gegevens aan blockchains leveren, waardoor ‘smart contracts’ kunnen worden uitgevoerd rond datasets zoals verkiezingsresultaten, sportstatistieken en cryptocurrency-prijzen. Een ander voorbeeld dat heel nuttig kan zijn, is het verstrekken van weergegevens. Chainlink Labs werkt samen met verschillende FinTech-startups die parametrische verzekeringen proberen mogelijk te maken in Sub-Sahara Afrika. Veilige, verifieerbare en robuuste weergegevens zijn een belangrijke input voor dergelijke parametrische verzekeringscontracten.”

De ADA koers ontving meteen na het nieuws een boost van 5%. ADA is op het moment de hardste stijger van de top 10 en staat ten opzichte van 24 uur geleden ruim 8% in de plus. Dit terwijl de rest van de cryptocurrencies in de top tussen de 1 tot 2% weten te stijgen.

De grote aankondiging werd gedaan tijdens de Cardano Summit 2021. De verwachting is dat er meer interessante samenwerkingen worden aangekondigd tijdens dit evenement. Onlangs werd nog een samenwerking tussen Ardana en COTI aangekondigd. Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie