Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Nóg een nieuwe stablecoin: de Paxos Standard (PAX)

Nóg een nieuwe stablecoin: de Paxos Standard (PAX)

Op hetzelfde moment dat de Winklevoss-tweeling een door de Amerikaanse dollar (USD) gesteunde stablecoin met de naam Gemini dollar (GUSD) op hun Gemini-exchange lanceerde, heeft de blockchain-startup Paxos een ander alternatief voor Tether (USDT) geïntroduceerd: de Paxos Standard (PAX). Evenals GUSD heeft PAX de goedkeuring gekregen van New York Department of Financial Services (NYDFS), meldt Paxos in een persbericht.

- Advertentie -

De Paxos Trust Company is al een gekwalificeerde bewaarinstelling, die de wettelijke goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft om de fondsen van haar klanten te beheren. In het persbericht meldt Paxos dat het “als trustmaatschappij een fiduciaire en gekwalificeerde beheerder van de fondsen van klanten is” en dat het daarom “betere bescherming kan bieden voor de assets van klanten dan enig andere bestaande stablecoin”.

Net als GUSD, is PAX gebouwd op basis van de ERC-20-standaard van de Ethereum-blockchain en kan de stablecoin tussen twee wallets op het Ethereum-netwerk verzonden worden, hoewel in het persbericht wel staat dat alleen geverifieerde Paxos-klanten tokens kunnen kopen of inwisselen op de website van Paxos. Om de waarde van de stablecoin te behouden worden tokens vernietigd wanneer ze worden ingewisseld, terwijl tokens die nog in omloop zijn worden ondersteund door fysieke dollars die het bedrijf in bewaring heeft.

Charles Cascarilla, medeoprichter en CEO van Paxos, zei dat in het persbericht dat “de nieuwe stablecoin ernaar streeft om financiële markten de mogelijkheid te bieden om transacties uit te voeren door middel van een volledig door de USD gedekte asset, met de voordelen van blockchain-technologie en de controle van financiële toezichthouders”:

In de huidige markt zijn de grootste belemmeringen voor het gebruik van digitale assets vertrouwen en volatiliteit. Als een gereguleerde ‘trust’ met een 1 op 1 door de dollar gedekte stablecoin, zijn we van mening dat we een asset aanbieden die de bruikbaarheid van geld verbetert.

De tijd zal het leren of de Gemini dollar en/of de Paxos Standard Tether van de troon kunnen stoten als dé stablecoin bij uitstek. Vooralsnog is USDT met een totale marktwaarde van meer dan $2,7 miljard de op zeven na grootste cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.109,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.169,98 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.178,29 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.179,73 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.207,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...