Timo Bult Timo Bult
12/11/2021 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2021 16:00

OmiseGo (GO) stort met 25% in, de reden is echter geen verrassing

icon-altcoins
Altcoin nieuws
OmiseGo (GO) stort met 25% in, de reden is echter geen verrassing

OmiseGo (GO) is vandaag flink onderuit gegaan. De altcoin daalde in rap tempo met 25%. De achterliggende oorzaak van de daling komt echter niet helemaal als een verrassing.

De daling heeft namelijk waarschijnlijk te maken met de snapshot die Boba Network heeft genomen van OMG houders. Gebruikers die afgelopen nacht OMG hadden, komen in aanmerking voor gratis BOBA governance tokens, een airdrop dus. Een snapshot is eigenlijk een soort foto van alle wallet balansen op een bepaald moment.

Kort na de snapshot werd duidelijk dat een significant deel van de OMG bezitters de altcoin enkel in bezit hadden om mee te kunnen doen aan de airdrop. Vlak na de snapshot zakte OMG namelijk ineen met een daling van 25% tot gevolg.

Boba Network is een schalingsoplossing die in samenwerking met OMG Network wordt ontwikkeld. Het doel is om Ethereum (ETH) te ontlasten door transactiekosten te verlagen middels Optimistic Rollups.

Een airdrop is voor nieuwe projecten vaak een perfecte manier om de token voorraad direct te decentraliseren. Met de BOBA governance tokens kunnen bezitters stemmen over allerlei zaken die uiteindelijk de koers van het netwerk bepalen.

Een andere airdrop zorgt op Ethereum nu voor bijzonder hoge transactiekosten. slechts een keer eerder lagen de gemiddelde transactiekosten zo hoog. Over de waarschijnlijke oorzaak lees je in dit artikel meer!

De OMG koers ziet nu dus een aardige dip. Desalniettemin staat de altcoin sinds begin dit jaar alsnog met ruim 400% in de plus. De huidige all-time high (ATH) van OMG ligt op $20 op crypto exchange Coinbase.

Altcoins die het vandaag juist heel goed deden waren de zogenoemde Metaverse altcoins. Twee van de goede presteerders zijn decentraland (MANA) en the sandbox (SAND). In dit artikel vind je een technische analyse van laatstgenoemde altcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie