Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2022 06:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 06:51

Ontwikkelaar Final Fantasy games gaat meer investeren in blockchain gaming

Nieuws
Bekende game ontwikkelaar gaat meer investeren in blockchain gaming

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

Square Enix is een van de grootste en bekendste ontwikkelaars van videospellen ter wereld. Het Japanse bedrijf heeft een omzet van bijna $3 miljard per jaar en heeft daarom een behoorlijke vinger in de pap in de gaming industrie. De CEO van het bedrijf, Yosuke Matsuda, gaf onlangs aan dat het bedrijf in 2022 nog meer zal inzetten op blockchain technologie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Square Enix

Matsuda maakte dit bekend in een brief die hij op 1 januari met de wereld deelde. Volgens hem kan ‘decentralized gaming’ een belangrijk onderdeel vormen van de gaming industrie over de hele wereld. 

Het huidige systeem dat de boventoon voert binnen de gaming industrie is volgens Matsuda ‘centralized gaming’. Ontwikkelaars geven spellen uit en spelers kopen deze spellen simpelweg. Veel meer komt hier niet aan te pas. Decentralized gaming zal niet meer aan dit basisprincipe voldoen. Door middel van blockchain technologie kan de relatie tussen ontwikkelaars en spelers behoorlijk uitgebreid worden.

Square Enix geeft aan dat zij in 2022 ook decentrale games zullen toevoegen aan hun portfolio en dit zal een belangrijk onderdeel zijn van de strategie van het bedrijf in het volgende jaar. De groei van de crypto industrie en het feit dat steeds meer mensen bekend zijn geraakt met crypto en blockchain is voor Square Enix een reden om deze nieuwe koers in te slaan. 

Gaming industrie

Square Enix is absoluut niet het eerste gaming bedrijf dat bekend maakt dat zij plannen hebben om blockchain technologie en crypto te omarmen. Volgens een onderzoek van Opinium in november van dit jaar werd al bekend dat meer dan de helft van alle gaming bedrijven ter wereld al begonnen zijn met het implementeren van blockchain technologie.

Zelfs de grootste bedrijven binnen deze industrie zijn niet bang om deze grote stap te nemen. Onder meer Ubisoft, Electronic Arts en nu dus Square Enix zijn actief aan het verkennen hoe blockchain technologie gebruikt kan worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie