Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2022 06:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 06:51

Ontwikkelaar Final Fantasy games gaat meer investeren in blockchain gaming

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bekende game ontwikkelaar gaat meer investeren in blockchain gaming

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

Square Enix is een van de grootste en bekendste ontwikkelaars van videospellen ter wereld. Het Japanse bedrijf heeft een omzet van bijna $3 miljard per jaar en heeft daarom een behoorlijke vinger in de pap in de gaming industrie. De CEO van het bedrijf, Yosuke Matsuda, gaf onlangs aan dat het bedrijf in 2022 nog meer zal inzetten op blockchain technologie.

Dogecoin houders vieren vandaag DOGE Day – dit kun je verwachten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Square Enix

Matsuda maakte dit bekend in een brief die hij op 1 januari met de wereld deelde. Volgens hem kan ‘decentralized gaming’ een belangrijk onderdeel vormen van de gaming industrie over de hele wereld. 

Het huidige systeem dat de boventoon voert binnen de gaming industrie is volgens Matsuda ‘centralized gaming’. Ontwikkelaars geven spellen uit en spelers kopen deze spellen simpelweg. Veel meer komt hier niet aan te pas. Decentralized gaming zal niet meer aan dit basisprincipe voldoen. Door middel van blockchain technologie kan de relatie tussen ontwikkelaars en spelers behoorlijk uitgebreid worden.

Square Enix geeft aan dat zij in 2022 ook decentrale games zullen toevoegen aan hun portfolio en dit zal een belangrijk onderdeel zijn van de strategie van het bedrijf in het volgende jaar. De groei van de crypto industrie en het feit dat steeds meer mensen bekend zijn geraakt met crypto en blockchain is voor Square Enix een reden om deze nieuwe koers in te slaan. 

Gaming industrie

Square Enix is absoluut niet het eerste gaming bedrijf dat bekend maakt dat zij plannen hebben om blockchain technologie en crypto te omarmen. Volgens een onderzoek van Opinium in november van dit jaar werd al bekend dat meer dan de helft van alle gaming bedrijven ter wereld al begonnen zijn met het implementeren van blockchain technologie.

Zelfs de grootste bedrijven binnen deze industrie zijn niet bang om deze grote stap te nemen. Onder meer Ubisoft, Electronic Arts en nu dus Square Enix zijn actief aan het verkennen hoe blockchain technologie gebruikt kan worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie