Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2021 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 17:23

Ook ethereum (ETH) whales blijven accumuleren: top 10 bezit nu maar liefst 21% van totale aanbod

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ook ethereum (ETH) whales blijven accumuleren top 10 bezit nu maar liefst 21% van totale aanbod

De laatste tijd is op Crypto Insiders regelmatig te lezen dat de allergrootste zogeheten bitcoin (BTC) whales, investeerders met grote hoeveelheden BTC in bezit, weer massaal aan het accumuleren zijn.

Volgens onderzoeksbedrijf Santiment is deze trend ook te zien bij ethereum (ETH). Ether whales hebben de afgelopen 41 dagen hun totale bezit van 18,46% met maar liefst 2,12% laten groeien waardoor ze nu 20,58% van het totale circulerende aanbod in handen hebben:

Het is het hoogste percentage sinds mei 2017, meldt Santiment. Op de grafiek is te zien dat ether whales verkochten en winst pakten toen de prijs rond de all-time high (ATH) van $4.350 lag medio mei. Nadat de koers omlaag corrigeerde begonnen de whales weer massaal in te slaan. Santiment legt uit dat dit een bullish teken kan zijn voor de koers, aangezien het vertrouwen in de cryptocurrency toont:

“Deze grafiek geeft aan dat de grootste aandeelhouders zich blijven ophopen terwijl de prijzen met meer dan 50% zijn gedaald ten opzichte van hun all-time high niveaus. Het is een blijk van vertrouwen dat de prijzen op een gegeven moment kunnen en zullen herstellen.”

Onlangs meldde Santiment ook dat, net als met bitcoin, de hoeveelheid ether die op cryptocurrency-exchanges staat snel afneemt. Afgelopen week stroomde zelfs de grootste hoeveelheid ether ooit uit beurzen sinds april 2017:

Desondanks dook de ether prijs in de afgelopen dagen weer onder $2.000 en momenteel ligt de prijs maar liefst 54% onder de ATH uit mei. Toch lijkt er nog veel vertrouwen te zijn, dat was onlangs te zien aan een explosieve groei aan nieuwe adressen. Ook is er een groeiende hype omtrent de aankomende London hard fork die een aantal belangrijke updates bevat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie