Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 19:15

Vraag naar Ethereum (ETH) blijft groeien, miljoenen nieuwe adressen toegevoegd

Nieuws
Vraag naar Ethereum (ETH) blijft groeien, miljoenen nieuwe adressen toegevoegd

In de afgelopen periode heeft de op-een-na grootste cryptocurrency een aantal interessante dingen laten zien. Zo daalde de ethereum gas fees tot historisch lage niveaus en daalde de voorraad ethereum van exchanges eveneens drastisch.

De nabije toekomst heeft dan ook hoogstwaarschijnlijk het een en ander in petto voor de ethereum.

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert

5 miljoen nieuwe adressen

Ook de hoeveelheid actieve adressen op het Ethereum (ETH) netwerk is de laatste tijd explosief gegroeid. In de afgelopen maand was te zien dat maar liefst vijf miljoen nieuwe adressen werden aangemaakt op Ethereum. Dat wil zeggen dat er elke dag 173.000 nieuwe en unieke adressen bij kwamen.

Op dit moment zijn er in totaal 162,2 miljoen adressen op het Ethereum netwerk. De afgelopen maand heeft dus voor een enorme stijging gezorgd.

Advertentie

Nieuwe updates en veranderingen aanstaande

Er zijn een aantal redenen voor deze toenemende vraag naar ethereum. De belangrijkste is hoogstwaarschijnlijk de grote updates die op de agenda staan.

De grootste van deze updates is de Ethereum hard fork die steeds dichterbij komt. Op 4 augustus is het dan eindelijk zo ver. Deze upgrade belooft een aantal significante veranderingen en verbeteringen van het netwerk.

Met name de transactiekosten worden op de schop genomen. Niet lang geleden waren deze transactiekosten, of gas fees, nog nooit zo hoog. Dit zorgde voor veel zorgen over de toekomst van het netwerk. De aanstaande hard fork zou eens en voor altijd een einde moeten maken een deze problematische transactiekosten.

Ook zal met ETH 2.0 het voor investeerders mogelijk worden om te staken. Door coins te staken kunnen investeerders een periodieke beloning verdienen. Het zou gaan om zo’n 13% per jaar. Daar kunnen de banken nog een puntje aan zuigen.

Om te kunnen staken moeten investeerders validators op het Ethereum netwerk zijn. Om validator te kunnen zijn moeten investeerders beschikken over 32 ETH. Dat is niet niks. Daarom is het voor kleinere investeerders ook mogelijk om de krachten te bundelen. Dit zorgt er uiteraard voor dat investeerders met plannen om te gaan staken op dit moment grootschalig ether inslaan.

Het zijn dus vooral deze belangrijke veranderingen van het Ethereum netwerk die ervoor zorgen dat de vraag naar ethereum ontzettend groot is. De koersstijging is tot dusver nog uitgebleven, maar de tijd zal uitwijzen wat de gevolgen voor de koers zullen zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie