Roy van Krieken Roy van Krieken
19/06/2021 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2021 14:45

Langverwachte Ethereum (ETH) hard fork komt steeds dichterbij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Langverwachte Ethereum (ETH) hard fork komt steeds dichterbij

De op-een-na grootste cryptocurrency heeft een grote update op de planning staan en die langzaam behoorlijk dichtbij begint te komen. 

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Testfase

Deze veelal geanticipeerde update van het Ethereum (ETH) netwerk heeft inmiddels de laatste belangrijke stappen ondergaan om uiteindelijk de lancering op het mainnet te realiseren. 

In een blogpost heeft Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko bekend gemaakt wanneer precies de update op zogenaamde testnets live zal gaan. Dit zal gebeuren op specifieke mining blocks

Dit zal tevens gebeuren in drie fases. Het eerste block zal gemined worden ergens rond 24 juni. De tweede ongeveer een week later op 30 juni en de laatste zal rond 7 juli aan bod komen.

Mocht dit allemaal vlekkeloos verlopen dan zal worden bepaald wanneer de update daadwerkelijk wordt toegepast op het Ethereum mainnet. Hoogstwaarschijnlijk zal dit ook ergens in juli zijn.

“Zodra de upgrade succesvol wordt geactiveerd op deze netwerken zal er een block worden vastgesteld voor activatie op het Ethereum mainnet”

Advertentie

EIP-1559

Deze update, ook wel de ‘Londen update’ genoemd, zal vijf Ethereum Improvement Protocols (EIP) invoeren. Dit zijn grote veranderingen van het netwerk waarover eerst een consensus bereikt moet worden voordat deze geactiveerd kunnen worden.

Het belangrijkste protocol is de EIP-1559. Deze update zal ervoor moeten zorgen dat de transactiekosten van het netwerk een stuk lager worden. Ook zal de compensatie voor miners op het netwerk worden aangepast. 

De gas fees, ofwel transactiekosten, op het Ethereum netwerk zorgen al langere tijd voor kopzorgen bij veel gebruikers. Deze transactiekosten waren enige tijd geleden namelijk nog nooit zo hoog. EIP-1559 zou broodnodige verandering hierin moeten aanbrengen.

Daarnaast zal dit EIP de capaciteit van het netwerk substantieel verhogen. De update zal ervoor zorgen dat deze capaciteit wordt verdubbeld! Dit heeft als gevolg dat transacties sneller zullen verlopen.

Al met al is deze langverwachte update een goede reden om bullish te zijn als het op Ethereum aankomt. Veel van de huidige problemen van het netwerk zouden, als alles volgens plan verloopt, opgelost moeten worden. Een goede reden om de koers van ether in de gaten te houden de komende tijd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie