Rico Engelbarts
25/09/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2018 17:30

Op weg naar massa-adoptie: Betaal in Ripple (XRP) met de Wirex debetkaart

icon-altcoins
Altcoin nieuws
op_weg_naar_massa_adoptie_betaal_in_ripple_met_de_wirex_debetkaart

Eerder deze maand veroorzaakte Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin enige controverse. Zijn commentaar dat de dagen van explosieve prijsstijgingen van cryptocurrencies over zijn viel niet in goede aarde bij het crypto publiek. Wat Buterin bedoelde, maar wat niet goed overkwam, was dat verdere groei zal plaatsvinden aan de hand van mainstream adoptie van cryptocurrencies en blockchain, en niet langer alleen door marketing van projecten.
Toch blijft de massa-adoptie van crypto in het dagelijks leven vooralsnog ver te zoeken, ondanks de vele plannen en discussie hierover. Een grote speler lijkt echter daadwerkelijk stappen te nemen om hier verandering in te brengen.
Zo heeft Ripple (XRP) onlangs een systeem geïntroduceerd om het gebruik van cryptocurrencies bij het grote publiek te promoten. Het gaat hier om het faciliteren van processen binnen het bankwezen. Financiële instituties moeten op dit moment vaak dagen wachten voordat een transactie naar het buitenland is voltooid. Deze transacties kunnen met het systeem van Ripple binnen enkele seconden plaatsvinden en zijn, volgens Ripple, compleet veilig en controleerbaar.
Vooral het partnerschap van Ripple met Wirex is noemenswaardig. Wirex is een debetkaart maatschappij uit het Verenigd Koninkrijk. Dankzij het partnerschap kunnen 1,3 miljoen wereldwijde klanten van Wirex met hun debetkaart ook betalingen doen met XRP.
Wirex stelt klanten in staat om op een simpele manier fiat valuta (GBP of USD) om te zetten in XRP en de aangemaakte cryptocurrency wallet te linken aan de Wirex debetkaart. Klanten kunnen zo, mits het verkooppunt dit ondersteunt, betalen met XRP zoals zij dit zouden doen met fiat valuta. Wereldwijd zijn er 40 miljoen retailers waar er met XRP betaald kan worden.
Een Twitter gebruiker filmde de Wirex XRP kaart in gebruik bij een Japanse geldautomaat. De gebruiker kon binnen seconden fiat valuta omzetten in XRP en het daarna uitgeven zonder tussenkomst van een derde partij.
https://twitter.com/matveevp/status/1044129705698500608
Het blijkt dus een goede periode te zijn voor Ripple. Dit nadat Ripple al een explosieve prijsstijging noteerde toen de koerswaarde van XRP vorige week met meer dan 80% steeg.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie