Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Op weg naar massa-adoptie: Betaal in Ripple (XRP) met de Wirex debetkaart

Op weg naar massa-adoptie: Betaal in Ripple (XRP) met de Wirex debetkaart

Eerder deze maand veroorzaakte Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin enige controverse. Zijn commentaar dat de dagen van explosieve prijsstijgingen van cryptocurrencies over zijn viel niet in goede aarde bij het crypto publiek. Wat Buterin bedoelde, maar wat niet goed overkwam, was dat verdere groei zal plaatsvinden aan de hand van mainstream adoptie van cryptocurrencies en blockchain, en niet langer alleen door marketing van projecten.

Toch blijft de massa-adoptie van crypto in het dagelijks leven vooralsnog ver te zoeken, ondanks de vele plannen en discussie hierover. Een grote speler lijkt echter daadwerkelijk stappen te nemen om hier verandering in te brengen.

- Advertentie -

Zo heeft Ripple (XRP) onlangs een systeem geïntroduceerd om het gebruik van cryptocurrencies bij het grote publiek te promoten. Het gaat hier om het faciliteren van processen binnen het bankwezen. Financiële instituties moeten op dit moment vaak dagen wachten voordat een transactie naar het buitenland is voltooid. Deze transacties kunnen met het systeem van Ripple binnen enkele seconden plaatsvinden en zijn, volgens Ripple, compleet veilig en controleerbaar.

Vooral het partnerschap van Ripple met Wirex is noemenswaardig. Wirex is een debetkaart maatschappij uit het Verenigd Koninkrijk. Dankzij het partnerschap kunnen 1,3 miljoen wereldwijde klanten van Wirex met hun debetkaart ook betalingen doen met XRP.

Wirex stelt klanten in staat om op een simpele manier fiat valuta (GBP of USD) om te zetten in XRP en de aangemaakte cryptocurrency wallet te linken aan de Wirex debetkaart. Klanten kunnen zo, mits het verkooppunt dit ondersteunt, betalen met XRP zoals zij dit zouden doen met fiat valuta. Wereldwijd zijn er 40 miljoen retailers waar er met XRP betaald kan worden.

Een Twitter gebruiker filmde de Wirex XRP kaart in gebruik bij een Japanse geldautomaat. De gebruiker kon binnen seconden fiat valuta omzetten in XRP en het daarna uitgeven zonder tussenkomst van een derde partij.

Het blijkt dus een goede periode te zijn voor Ripple. Dit nadat Ripple al een explosieve prijsstijging noteerde toen de koerswaarde van XRP vorige week met meer dan 80% steeg.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.150,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.212,47 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.219,81 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.247,52 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...