Sander van Rijn Sander van Rijn
12/08/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2023 16:00

PayPal’s crypto kan flink tegengas verwachten: Bank of America

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal's crypto PYUSD kan flink tegengas verwachten: Bank of America

Foto: thetahoeguy / Shutterstock.com

Onlangs kondigde de grote online betalingsdienst PayPal zijn eigen stablecoin aan: PYUSD. Een van de grootste banken van de Verenigde Staten laat echter in een onderzoeksrapport weten dat de adoptie van PYUSD op korte termijn waarschijnlijk niet belangwekkend zal zijn.

Ook meldt Bank of America in het rapport, verschenen 11 augustus, dat de lancering van PYUSD niet zal leiden tot versnelde duidelijkheid in de regelgeving. Wel zal de stablecoin van PayPal meehelpen aan efficiëntere betalingen en een verbeterde klantervaring.

Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram’s TON netwerk
Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram's TON netwerk

PayPal concurreert met andere stablecoins

Volgens twee enthousiaste crypto analisten, Alkesh Shah en Andrew Moss, zal de stablecoin van PayPal in de toekomst veel concurrentie ervaren. Een stablecoin is een cryptocurrency die wordt gekoppeld aan een fiatvaluta, zoals de Amerikaanse dollar.

Mede door de opkomst van central bank digital currencies (CBDC) zal de digitale munt van het Amerikaanse online betalingsbedrijf extra tegengas ondervinden. De digitale dollar is echter niet de enige concurrentie die de stablecoin van PayPal ervaart.

Veel cryptobeurzen bieden tegenwoordig rente aan voor voor het deponeren van stablecoins op hun platform. Deze rendement dragende cryptocurrencies zullen de concurrentie met PayPal niet uit de weg gaan. De twee analisten schrijven hierover het volgende:

“Beleggers vonden het misschien prima om niet-rendement dragende stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC) te houden toen de rente bijna nul was, maar wél rendement dragende stablecoins zullen waarschijnlijk in toenemende mate beschikbaar zijn en aantrekkelijk worden gemaakt met korte termijn rentes boven de 5%.”

Volgens het rapport van de Bank of America maakt het veel beleggers waarschijnlijk niet uit welke stablecoin ze aanhouden, zolang ze maar worden gezien als “veilig en toegankelijk op de grootste handelsplatformen”.

Advertentie

Crypto primeur voor betalingsgigant PayPal

De PYUSD stablecoin wordt uitgegeven op de Ethereum (ETH) blockchain en is beschikbaar voor PayPal-gebruikers in de Verenigde Staten. In eerste instantie zal de cryptocurrency beschikbaar zijn op het eigen online betaalplatform, maar een uitbreiding naar de dochteronderneming Venmo zal spoedig volgen.

Bank of America zegt dat het niet verwacht dat de lancering van PYUSD zal leiden tot “versnelde duidelijkheid van de regelgeving”, omdat de uitgifte van de stablecoin “het systeemrisico voor traditionele markten niet verandert”, maar het zou kunnen worden geconfronteerd met hindernissen op het gebied van regelgeving als niet-banken uiteindelijk worden verboden stablecoins uit te geven.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie