Ivo Melchers Ivo Melchers
08/08/2023 04:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 04:00

PayPal zet gigantische stap in crypto en gaat strijd met Tether aan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin

Foto: mrmohock / Shutterstock.com

PayPal, de enorme Amerikaanse online betalingsdienst, zet een grote stap vooruit binnen de crypto wereld. De betalingsgigant heeft namelijk aangekondigd een eigen stablecoin te gaan lanceren op het netwerk van Ethereum (ETH). Hiermee heeft het een ware primeur te pakken aangezien het de eerste keer is dat een grote financiële onderneming zijn eigen stablecoin uitgeeft. Het voegt zich hiermee in de concurrentiestrijd met onder ander Tether (USDT) en Circle (USDC). USDT is de grootste stablecoin binnen de industrie met een totale marktkapitalisatie van 86,5 miljard dollar.

Ethereum transactiekosten exploderen weer door nieuwe crypto hype
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

PayPal USD stablecoin

Gisteren bracht PayPal het nieuws middels een persbericht naar buiten. Binnenkort zal het aan de Amerikaanse dollar gekoppelde PayPal USD (PYUSD) beschikbaar worden voor klanten uit de Verenigde Staten.

PYUSD zal uitgegeven worden door Paxos Trust Co. en volledig worden gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties, en soortgelijke kasequivalenten.

De op Ethereum-gebaseerde token is ontworpen voor digitale betalingen en Web3. Gebruikers zijn in staat om PYUSD te versturen van en naar externe wallets dat ondersteund worden. Verder kan de stablecoin in gebruik worden genomen om de aankopen van goederen en diensten te financieren. Als laatste kunnen gebruikers door PayPal ondersteunde cryptocurrencies, bitcoin (BTC), ether, bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC), van en naar PYUSD converteren.

Dan Schulman, de CEO van PayPal, hoopt dat de nieuwe stablecoin onderdeel zal worden van de algehele betalingsinfrastructuur. In januari 2022 liet het bedrijf voor het eerst de plannen doorschemeren om een eigen stablecoin op de markt te brengen. Het gaf destijds aan dat het nauw samen zou werken met relevante toezichthouders.

Vanaf september 2023 zal Paxos iederen maand een openbaar reserverapport publiceren voor PYUSD waarin de instrumenten worden beschreven die de reserves vormen. Paxos zal ook een openbare verklaring publiceren van een derde partij over de waarde van de reserve-activa. Het attest wordt afgegeven door een onafhankelijk extern accountantskantoor en uitgevoerd in overeenstemming met de attestnormen die zijn opgesteld door het American Institute of Certifies Public Accountants (AICPA).

Advertentie

Crypto reis van PayPal

Het is niet de eerste stap van de online betaaldienst binnen het crypto land. Om precies te zijn begon het in november 2020 met zijn ontdekkingsreis door klanten uit de VS de mogelijkheid te bieden om bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin te kopen, verkopen en vast te houden. Inmiddels hebben inwoners uit het Verenigd Koninkrijk ook toegang tot deze populaire cryptocurrencies en blijft de betalingsverwerker steeds meer grond veroveren als het aankomt op digitale activa.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie