Roy van Krieken Roy van Krieken
08/01/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2022 14:15

Betalingsdienst PayPal maakt plannen voor eigen stablecoin bekend

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Betalingsdienst PayPal maakt plannen voor eigen stablecoin bekend

Foto: chainarong06/Shutterstock

PayPal, de grote Amerikaanse online betalingsdienst, heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf een eigen stablecoin aan het ontwikkelen is. Het lijkt erop dat de cryptocurrency de naam ‘PayPal Coin’ krijgt. Wanneer de stablecoin gelanceerd wordt, is op dit moment nog onbekend. 

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

PayPal stablecoin

Dat PayPal werkt aan een stablecoin viel als eerst ontwikkelaar Steve Moser op in de broncode van de PayPal app voor iPhone . Hij deelde zijn bevindingen en vervolgens reageerde een topman van PayPal bevestigend op het gevonden bewijs. In een interview met Bloomberg gaf Jose Fernandez da Ponte vervolgens aan dat het bedrijf inderdaad werkt aan een stablecoin.

“We zijn een stablecoin aan het verkennen; als en wanneer we ervoor kiezen om hier mee door te gaan zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regulatoren.”

Volgens de bevindingen van Moser zal de PayPal Coin gedekt worden door Amerikaanse dollars. Zelfs een eerste versie van het logo van de nieuwe stablecoin was al te vinden in de broncode van de PayPal iPhone app. Uiteraard zijn dit logo en andere zaken nog onderhevig aan verandering.

PayPal en crypto

Dit is bepaald niet de eerste keer dat PayPal zich gaat mengen in de wereld van cryptocurrencies. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een app waarmee gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gemakkelijk crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kunnen kopen en verkopen.

In november van 2021 liet da Ponte ook al weten dat hij een gat in de markt zag wat betreft stablecoins. Destijds bestond er volgens hem geen stablecoin die doelgericht ontworpen was om te voorzien in digitale betalingen. Wellicht dat deze nieuwe stablecoin van PayPal hier juist geschikt voor zal zijn.

Het is duidelijk dat PayPal de crypto-industrie niet links laat liggen. Het bedrijf blijft actief mogelijkheden binnen de nieuwe industrie verkennen en het opzetten van een eigen stablecoin is slechts het laatste voorbeeld van adoptie door de online betalingsdienst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie