Kevin Schijven Kevin Schijven
22/09/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2021 06:08

PayPal lanceert zijn alles-in-een “super app,” ook voor crypto als bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal lanceert zijn alles-in-een “super app,” ook voor crypto als bitcoin en ethereum

PayPal, de enorme online betalingsdienst, heeft zijn langverwachte nieuwe “super app” vandaag uitgebracht. Dat kondigt het bedrijf in een persbericht op 21 september aan.

De app is een “alles-in-een” tool voor PayPal gebruikers en combineert allerlei verschillende financiële instrumenten. Het gaat om functies als directe stortingen, een digitale wallet, peer-to-peer (P2P) betalingen, factuurbetalingen en ondersteuning voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

PayPal CEO Dan Schulman sprak al in juli over de app en de “unieke” wallet die wordt “aangedreven door geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning capaciteiten.” Vandaag is de eerste versie van de app gelanceerd. Het ondertekent de overstap van PayPal van alleen een betalingsverwerker naar een volledige financiële dienstverlener.

Een van de meest opvallende nieuwe functies is de mogelijkheid voor high yield savings, oftewel het verdienen van rente. PayPal kondigt tegelijkertijd aan nu samen te werken met Synchrony Bank, een online bank, die gebruikers een high yield savings account, of hoogrenderende spaarrekening, biedt.

PayPal klanten kunnen een annual percentage yield (APY), of jaarlijkse rentepercentage, tot 0,40% verdienen met de nieuwe app. Dat is bijna zes keer meer dan het gemiddelde van 0,06% in de VS, maar alsnog veel lager dan veel concurrenten. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om deze winst uit hun spaarrekening te halen en naar hun reguliere PayPal account over te zetten, zodra de dienst lanceert dan.

Meer functies zullen in de toekomst nog worden toegevoegd, meldt het persbericht, waaronder een manier om met QR codes te betalen en investeringsmogelijkheden voor aandelen. Daarnaast meldt PayPal dat het verwacht dat het aantal gebruikers van digitale portefeuilles zal verdubbelen naar maar liefst 4,4 miljard tegen 2025.

PayPal lanceerde zijn crypto dienst nog enkele dagen geleden in het Verenigd Konikrijk. Wanneer de rest van Europa en Nederland aan de beurt zijn, is nog onbekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie