Simon Bosch Simon Bosch
05/05/2023 15:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 15:24

Pepe memecoin stijgt opnieuw hard na Binance notering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe memecoin stijgt opnieuw hard na Binance notering

Foto: HUI YT / Shutterstock.com

Eerst was er een crypto met een hondje als basis. Toen kwam een tweede hondencoin, en nu is een kikker toegevoegd aan de lange lijst van memecoins. Afgelopen maand is een nieuwe memecoin genaamd Pepe (ticker: PEPE) razend populair geworden, en afgelopen week was nog niet het einde van de coin. Een short squeeze heeft de afgelopen dagen opnieuw geleid tot een flinke stijging. Daarnaast laat Binance nu weten de crypto ook te zullen noteren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Pepe memecoin uit het niets enorm populair

Na een correctie van ongeveer 40% die op maandag begon heeft de coin sinds woensdag opnieuw een stijging ingezet. Op het moment meet de prijstoename zo’n 145%, en sinds eind vorige maand is de token al ongeveer 900% in waarde gestegen. De coin is inmiddels verhandelbaar op een aantal grote crypto exchanges, waaronder op OKX.

Echter werden gelukszoekers ook gewaarschuwd door sommige analisten. De blockchain toonde namelijk dat sommige investeerders erg vroeg wisten in te stappen, waardoor ze op een wel erg grote winsten zaten.

Eén investeerder was met maar 251 dollar ingestapt, wat na de stijging van 4.500 keer plotseling 1,14 miljoen dollar waard was. Slechts een paar van dit soort investeerders zou maar liefst 11,9% van de uitstaande PEPE-coins bezitten.

Pepe is eerder deze week de top 100 binnengedrongen wat marktwaarde betreft. Op het moment staat het volgens CoinGecko met maar liefst 847 miljoen dollar zelfs op plek 58. Nu komt de marktwaarde zelfs bijzonder dicht bij andere populaire coins in de buurt, zoals Decentraland (MANA) met 956 miljoen USD, Tezos (XTZ) met 927 miljoen USD en Render (RNDR) met 811 miljoen USD.

Advertentie

Stijging was een short squeeze

De prijstoename die op woensdag begon kwam volgens data van CoinGlass door een short squeeze. Als je short gaat maak je winst als de prijs daalt, maar als de prijs tegen je verwachting in stijgt moet je je positie ‘terugkopen’. Met een shortpositie verkoop je namelijk als het ware iets dat je niet bezit.

Dat is exact wat Pepe’s stijging van de afgelopen dagen heeft veroorzaakt, volgens liquidatiedata. Op het moment van schrijven hebben investeerders op 5 mei al voor 1,5 miljoen dollar aan PEPE-coins verkocht. Als je vanaf afgelopen woensdag meet, dan gaat het om ongeveer 9,6 miljoen dollar. Het moet benadrukt worden dat CoinGlass alleen verkooporders meet, het is niet duidelijk of alle investeerders in deze categorie verlies hebben geleden.

Het nieuws dat Binance de crypto binnen zijn Innovation Zone zal noteren zorgde daarnaast voor nog een impuls. Al met al staat PEPE bijna 100% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie