Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2023 15:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 15:01

PEPE token: Explosieve groei, maar is het wel betrouwbaar?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld verkoopt biljoenen PEPE tokens

Foto: Jimmy Siu / Shutterstock.com

Een paar dagen geleden schreven we al over een nieuwe meme-coin die de wereld van crypto in zijn greep hield. PEPE steeg in een paar dagen tijd met vele duizenden procenten, en met dergelijke prijsstijgingen is het niet gek dat het project direct in de schijnwerpers kwam te staan. Er kunnen echter serieuze vraagtekens gezet worden bij de betrouwbaarheid van het project en investeerders doen er mogelijk goed aan om op te passen.

Stemronde voor enorme samenvoeging AI-crypto’s komt eraan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

PEPE token

De verhalen gingen al snel rond van mensen die in een klap miljonair werden door in PEPE te investeren. Dergelijke verhalen zijn voor crypto investeerders natuurlijk erg interessant. Immers, wie wil er nou niet gemakkelijk door te investeren in een meme-coin zoals dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), of nu PEPE miljonair worden?

Een crypto gebruiker wist een investering van $250 in PEPE om te toveren naar $1,02 miljoen. Dat is niets minder dan waanzinnig, maar de kans dat mensen die nu nog instappen ook een dergelijke stap gaan maken is extreem klein. Daarnaast is het ook maar de vraag of deze gelukkige investeerder zijn PEPE tokens überhaupt wel kan uitcashen voor andere cryptocurrencies door schijnbaar grote liquiditeitsproblemen bij PEPE.

De ene rode vlag na de andere

Dat brengt ons meteen bij de volgende kwestie, namelijk de betrouwbaarheid van de nieuwe meme-coin. Op het eerste gezicht lijkt PEPE de zoveelste meme-coin die hoopt viral te gaan en net als dogecoin en shiba inu zich vroeg of laat kan nestelen in de top 50 van grootste cryptocurrencies.

Als we echter onder de motorkap kijken, dan zijn er een aantal zorgwekkende zaken te zien. Allereerst is dat het zojuist genoemde liquiditeitsprobleem. Volgens analist Grzegorz Drozdz zou het 46.200 jaar duren voordat de gloednieuwe PEPE-miljonair zijn $1,02 miljoen aan tokens kan verkopen. Het is dus haast onmogelijk om afstand te doen van grote hoeveelheden PEPE tokens.

Daarnaast is een significante hoeveelheid PEPE tokens in handen van zo’n 6 wallets. Sterker nog, al deze wallets hebben vrijwel op precies hetzelfde moment hun PEPE tokens in handen gekregen. Deze mate van centralisatie is zeer verontrustend, aangezien deze wallets een enorme invloed op de koers kunnen hebben.

Is PEPE dan ook niets meer dan wederom een pump and dump of rugpull? De tijd zal het leren, maar wees tot die tijd in ieder geval voorzichtig met het investeren in PEPE. Als iets te goed lijkt  om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie