Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 20:04

Pokémon Go ontwikkelaar haalt miljoenen op voor metaverse project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pokémon Go ontwikkelaar haalt miljoenen op voor metaverse project

Niantic, ontwikkelaar van het enorm populaire spel Pokémon Go, waagt zich nu ook aan de “metaverse.” Het bedrijf heeft op 22 november een nieuwe financieringsronde afgerond van maar liefst $300 miljoen voor het project:

Ethereum oplossing Arbitrum (ARB) staat voor belangrijke dag
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Metaverse voor de echte wereld

Niantic wil een zogenaamde “real-world” metaverse bouwen, wellicht net zoals Pokémon Go een “real-world” versie is van de populaire computerspelreeks. Het project zal gebruik maken van augmented reality (AR):

“We bouwen aan een toekomst waarin de echte wereld wordt bedekt met digitale creaties, entertainment en informatie, waardoor het magischer, leuker en informatiever wordt.”

Aldus Niantic oprichter en CEO John Hanke. De Metaverse refereert naar een niet bestaande virtuele wereld. De hype hieromtrent explodeerde onlangs toen Facebook van naam veranderde naar Meta. Hanke zegt echter dat zij het concept meer op de echte wereld wil richten:

“Bij Niantic geloven we dat mensen het gelukkigst zijn wanneer hun virtuele wereld hen naar een fysieke leidt. In tegenstelling tot een sci-fi metaverse, zal een echte metaverse technologie gebruiken om onze ervaring van de wereld zoals we die al duizenden jaren kennen, te verbeteren.”

$300 miljoen voor ontwikkeling metaverse

De financieringsronde van $300 miljoen werd geleid door investeringsbedrijf Coatue. Coatue leidde onlangs nog een investeringsronde van $550 miljoen voor cryptocurrency betaalbedrijf MoonPay. Niantic wordt nu gewaardeerd op maar liefst $9 miljard, mede dankzij de enorm populariteit van Pokémon Go.

“Niantic bouwt een platform voor AR op basis van een 3D-kaart van de wereld die volgens ons een cruciale rol zal spelen in de volgende transitie in de informatica. We zijn verheugd om samen te werken met Niantic omdat we zien dat deze infrastructuur een metaverse voor de echte wereld ondersteunt en helpt om de volgende evolutie van het internet mogelijk te maken.”

Aldus Matt Mazzeo van Coatue. Niantic meldt echter niet of zijn metaverse gebruik van zal maken van blockchain-technologie, non-fungible tokens (NFT) of andere crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie