Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2021 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 07:15

Ambitieus crypto bedrijf MoonPay haalt $555 miljoen op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ambitieus crypto bedrijf MoonPay haalt $555 miljoen op

MoonPay, een cryptocurrency betalingsbedrijf, heeft maar liefst $555 miljoen opgehaald in een financieringsronde. Dat kondigt het bedrijf op 22 november aan:

De enorme investeringsronde werd geleid door investeringsbedrijven Coatue en Tiger Global. Dit is de grootste en hoogst gewaardeerde Series A ronde voor een bootstrapped crypto-bedrijf ooit, zegt Geoffrey Leons van MoonPay.

Volgens het persbericht wordt MoonPay nu gewaardeerd op maar liefst $3,4 miljard. Het bedrijf meldt dat het met de investering crypto toegankelijk wil maken voor meer dan een miljard mensen tegen 2030.

Verder meldt MoonPay, opgericht in 2019, dat het in 2,5 jaar enorm gegroeid is. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan $2 miljard aan transacties verwerkt. Het platform heeft nu meer dan 7 miljoen gebruikers en MoonPay heeft daarnaast 250 partners in 160 landen bereikt.

Ook meldt het crypto bedrijf dat het nu 30 fiatvaluta ondersteunt en maar liefst 90 verschillende crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Ook is het transactievolume met 35x toegenomen sinds 2020 en groeit de omzet consistent met 30% sinds 2019.

“We zijn op weg om het komende decennium biljoenen dollars aan digitale waarde te creëren. Deze investeringsronde ondersteunt onze missie om financiën volledig te democratiseren, aangezien we de integratie in de crypto-economie leiden.”

Aldus CEO Ivan Soto-Wright. MoonPay richt dit jaar zich vooral op de exploderende non-fungible token (NFT) markt. Het bedrijf dienst als betalingspartner van OpenSea, verreweg de grootste NFT marktplaats in de afgelopen maanden.

“Crypto groeit snel, maar om de volgende miljard mensen aan boord te krijgen, zijn diensten nodig die het nog gemakkelijker maken om toegang te krijgen. MoonPay heeft een eenvoudige en veilige manier ontwikkeld voor mensen over de hele wereld om deel te nemen aan deze nieuwe economie.”

Aldus Matt Huang, medeoprichter van Paradigm, die onlangs nog een grootste crypto fons ooit opzette van $2,5 miljard. MoonPay haalde eerder dit jaar al $400 miljoen op in een investeringsronde, toen ook geleid door Tiger Global.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie