Timo Bult Timo Bult
16/11/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 19:33

Crypto en het grote geld: Paradigm kondigt grootste investeringsfonds ooit aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto en het grote geld Paradigm kondigt grootste investeringsfonds ooit aan

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Dat crypto gloeiend heet is moge al duidelijk zijn met de hoge bitcoin (BTC) en altcoin prijzen! Ook bij het grote geld is de sector populair. Crypto investeringsbedrijf Paradigm kondigde onlangs het grootste crypto-investeringsfonds ooit aan. “Het fonds en zijn omvang weerspiegelen dat crypto de geweldigste frontier in technologie is,” aldus Paradigm.

Uit de gisteren gepubliceerde persverklaring blijkt dat het fonds maar liefst $2,5 miljard zal gaan investeren in de crypto-sector. Nooit eerder haalde een bedrijf zoveel geld op om in crypto te investeren. Voorheen de grootste speler op dit vlak was Andreessen Horowitz’ fonds dat $2,2 miljard bedraagt. 

Alhoewel er gedurende de afgelopen 10 jaar grote stappen zijn gezet in crypto, is er nog steeds veel te ontwikkelen. Zo schrijft Paradigm in de verklaring:

“Dit nieuwe fonds en zijn omvang weerspiegelen dat crypto de geweldigste frontier in technologie is. In het afgelopen decennium heeft crypto een lange weg afgelegd. Maar cryptocurrencies zijn nog steeds in handen van minder dan tien procent van de wereldbevolking. Gedecentraliseerde financiële systemen (DeFi) zijn gegroeid tot meer dan $100 miljard aan cumulatieve activa, maar vertegenwoordigen nog steeds een klein aandeel in de context van het traditionele financiële systeem.”

Paradigm lijkt vooral interesse te hebben in de potentie van decentralized finance (DeFi) en Web3, het internet gebaseerd op onder andere blockchain-technologie. “We gaan door met het ontwikkelen van ideeën. We blijven investeren in de vroegste stadia wanneer er slechts een glimp van een idee is,” schrijft het bedrijf over zijn onveranderde missie.

Grote investeerders krijgen de smaak steeds beter te pakken. Afgelopen week was alweer de dertiende week op rij dat crypto investeringsproducten een positieve netto instroom zagen, na de lange reeks van uitstromen afgelopen zomer. Dit jaar stroomde er al $9 miljard in de grote fondsen, blijkt uit de wekelijkse update van Coinshares.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie