Ivo Melchers Ivo Melchers
14/07/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2023 04:00

Polygon wil zijn token veranderen in netwerk transformatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon 2.0 brengt grote verbeteringen naar crypto-netwerk

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen in het altcoin nieuws: Polygon (MATIC), het populaire schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH), werkt momenteel aan een verbeterde versie van zijn ecosysteem. Het hernieuwde ontwerp, ook wel Polygon 2.0 genoemd, bevat tevens plannen voor het veranderen van zijn native token.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

MATIC wordt POL

Een groep oprichters en onderzoekers van Polygon hebben een token-upgrade voorgesteld die de welbekende MATIC-token zou laten transformeren tot POL, een token dat op meerdere ketens binnen het ecosysteem kan worden gestaket.

Het voorstel voor de technische upgrade zal echter wel eerst groen licht moeten krijgen van de Polygon community. Wanneer er consensus wordt bereikt om de upgrade door te voeren zullen bezitters van MATIC hun munten 1:1 kunnen upgraden tot de nieuwe POL-tokens. Een belangrijke sidenote is dat de twee tokens niet naast elkaar zullen bestaan: het ecosysteem zal in het geval van goedkeuring volledig overgaan op de nieuwe POL-token.

Om de tokens om te toveren zullen MATIC holders hun munten naar een specifieke smart contract moeten sturen dat vervolgens een gelijk aantal POL-tokens retourneert.

Polygon Labs bestempelt POL als de ‘’3e generatie van native activa – een hyperproductief token’’. De voorgestelde token is bedoeld om bezitters in staat te stellen een onbepaald aantal Polygon-protocollen te valideren, inclusief Proof-of-Stake (PoS), zero knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM) en supernets. Supernets zijn ook wel applicatiespecifieke blockchains die bovenop het Polygon netwerk draaien.

Polygon 2.0

Middels het nieuwe tijdperk van de Ethereum schalingsoplossing wil Polygon Labs de toegang tot economische middelen democratiseren. Naast de veranderende tokenomics omvat de visie van Polygon ingrijpende veranderingen op het gebied van architectuur en governance.

De visie schetst een beeld van een ‘multi chain’ ontwerp waarbij je eenvoudig nieuwe ketens in het ecosysteem op kunt zetten. Daarbij zijn bridges en de integratie van privacyverhogende ZK proofs belangrijke onderdelen van Polygon 2.0.

Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon, zei het volgende over de grote verbeteringen:

‘’De visie voor Polygon 2.0 is om de waardelaag het internet te creëren. Net zoals het internet iedereen in staat stelt om informatie te creëren en uit te wisselen, zal de waardelaag iedereen in staat stellen om waarde te creëren, uit te wisselen en te programmeren.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement