Timo Bult Timo Bult
24/03/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 12:22

PUBG-ontwikkelaar gaat games op Solana bouwen

Nieuws
PUBG-ontwikkelaar gaat games op Solana bouwen

Foto: SolidMaks / Shutterstock.com

Solana (SOL) heeft een nieuwe grote naam achter zich weten te scharen. De ontwikkelaar van het bekende spel PUBG: Battlegrounds, Krafton, heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Solana Labs! De ontwikkelaar gaat op blockchain-gebaseerde spellen en diensten ontwikkelen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PUBG-ontwikkelaar gaat op Solana bouwen

De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar heeft een overeenkomst gesloten met Solana Labs met als doel dat de ontwikkelaar op Solana gaat bouwen. Krafton, Inc. laat in een aankondiging weten dat het games zal gaan bouwen en ook samen gaat investeren met Solana Labs.

Veruit het bekendste spel dat Krafton ontwikkelde was PUBG, wat miljoenen gamers aantrok. Het battle royale-spel laat tot 100 spelers het met elkaar uitvechten in een map. De laatste speler die overblijft wint de ronde. PUBG zorgde uiteindelijk voor een explosie van de battle royale-hype waaruit spellen voortvloeiden als Fortnite en Call of Duty: Warzone.

“Solana is de beste blockchain”

Kraft, dat door PUBG miljarden aan omzet genereert, is in de aankondiging zeer positief te spreken over de blockchain van Solana. Hoofd Web 3.0 van het bedrijf, Hyungchul Park, zei het volgende:

“Als een van de beste wereldwijde high-performance blockchains met hoge snelheid en lage kosten, vertegenwoordigt Solana het beste van het Web 3.0-ecosysteem en zijn technologieën. Door deze samenwerking zal KRAFTON het inzicht verwerven dat nodig is om zijn investering in en output van op blockchain gebaseerde ervaringen te versnellen.”

Games kunnen op veel vlakken profiteren van de blockchain-revolutie. Denk bijvoorbeeld aan in-game non-fungible tokens (NFT’s) die deze digitale items ook echt schaars en uniek maken. Doordat het NFT’s zijn kunnen de items ook buiten het spel verhandeld worden of zelfs in andere games gebruikt worden.

Crypto exchange FTX ziet grote kansen op dit gebied en kondigde vorige maand dan ook een nieuwe divisie binnen het bedrijf aan, FTX Gaming genaamd. De divisie gaat zich specifiek bezighouden met het stimuleren van crypto en NFT’s binnen games. Ook hier lijkt Solana de voorkeur te krijgen aangezien de exchange eerder al een investeringsfonds aankondigde om in Solana games te investeren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie