Timo Bult Timo Bult
24/03/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 12:22

PUBG-ontwikkelaar gaat games op Solana bouwen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PUBG-ontwikkelaar gaat games op Solana bouwen

Foto: SolidMaks / Shutterstock.com

Solana (SOL) heeft een nieuwe grote naam achter zich weten te scharen. De ontwikkelaar van het bekende spel PUBG: Battlegrounds, Krafton, heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Solana Labs! De ontwikkelaar gaat op blockchain-gebaseerde spellen en diensten ontwikkelen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

PUBG-ontwikkelaar gaat op Solana bouwen

De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar heeft een overeenkomst gesloten met Solana Labs met als doel dat de ontwikkelaar op Solana gaat bouwen. Krafton, Inc. laat in een aankondiging weten dat het games zal gaan bouwen en ook samen gaat investeren met Solana Labs.

Veruit het bekendste spel dat Krafton ontwikkelde was PUBG, wat miljoenen gamers aantrok. Het battle royale-spel laat tot 100 spelers het met elkaar uitvechten in een map. De laatste speler die overblijft wint de ronde. PUBG zorgde uiteindelijk voor een explosie van de battle royale-hype waaruit spellen voortvloeiden als Fortnite en Call of Duty: Warzone.

“Solana is de beste blockchain”

Kraft, dat door PUBG miljarden aan omzet genereert, is in de aankondiging zeer positief te spreken over de blockchain van Solana. Hoofd Web 3.0 van het bedrijf, Hyungchul Park, zei het volgende:

“Als een van de beste wereldwijde high-performance blockchains met hoge snelheid en lage kosten, vertegenwoordigt Solana het beste van het Web 3.0-ecosysteem en zijn technologieën. Door deze samenwerking zal KRAFTON het inzicht verwerven dat nodig is om zijn investering in en output van op blockchain gebaseerde ervaringen te versnellen.”

Games kunnen op veel vlakken profiteren van de blockchain-revolutie. Denk bijvoorbeeld aan in-game non-fungible tokens (NFT’s) die deze digitale items ook echt schaars en uniek maken. Doordat het NFT’s zijn kunnen de items ook buiten het spel verhandeld worden of zelfs in andere games gebruikt worden.

Crypto exchange FTX ziet grote kansen op dit gebied en kondigde vorige maand dan ook een nieuwe divisie binnen het bedrijf aan, FTX Gaming genaamd. De divisie gaat zich specifiek bezighouden met het stimuleren van crypto en NFT’s binnen games. Ook hier lijkt Solana de voorkeur te krijgen aangezien de exchange eerder al een investeringsfonds aankondigde om in Solana games te investeren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie