Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 17:41

FTX gaat gebruik crypto en NFT’s in games stimuleren met nieuwe dienst

icon-nft
NFT nieuws
FTX gaat gebruik crypto en NFT's in games stimuleren met nieuwe dienst

Foto: Ira Lichi / Shutterstock.com

FTX, een van de grootse cryptocurrency-exchanges ter wereld, gaat een nieuwe divisie oprichten gericht op computerspellen, genaamd FTX Gaming. Dat meldt persbureau Bloomberg op 21 februari.

FTX Gaming wordt onderdeel van FTX.US, de Amerikaanse tak van de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs. De nieuwe divisie lanceert met een zogenaamd crypto-as-a-service platform waarop computerspelmakers hun eigen crypto en non-fungible tokens (NFT) kunnen uitbrengen.

FTX.US begon al eerder deze maand met het in dienst nemen van een nieuw team van ontwikkelaars, dat blijkt uit vacatures op de website. Het bedrijf is vooral op zoek naar mensen met ervaring in Unity, een zogenaamde game-engine. FTX ziet enorm veel potentie in de combinatie van gaming en crypto:

“We lanceren FTX Gaming omdat we games zien als een spannende use-case voor crypto. Er zijn meer dan 2 miljard gamers in de wereld die met digitale items hebben gespeeld en deze hebben verzameld, en kunnen ze nu ook bezitten.”

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Niet iedereen enthousiast over play-to-earn

Niet alleen crypto-bedrijven, maar ook grote gaming-bedrijven kondigde de laatste tijd regelmatig aan dat zij het zogeheten play-to-earn model willen omarmen. Voorstanders van dit idee zeggen dat tokens en NFT’s voor meer eigendom kan zorgen voor in-game items die spelers kunnen verdienen alsmede voor een financiële stimulans.

Echter is de gaming-sector zelf daar overduidelijk minder enthousiast over. Zij vrezen dat het verdienmodel vooral een manier is voor de bedrijven om spelers verder uit te buiten terwijl het de speelervaring kan verpesten.

Het nieuws volgt na een aankondiging van FTX in december voor een fonds van $100 miljoen voor gaming op het Solana (SOL) netwerk. Vorige maand kondigde FTX nog een fonds van maar liefst $2 miljard aan om de adoptie van blockchain- en web3-technologie aan te sporen. Brett Harrison, president van FTX.US, hintte eind vorig jaar al naar het plan van FTX met gaming:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie