Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 17:41

FTX gaat gebruik crypto en NFT’s in games stimuleren met nieuwe dienst

Nieuws
FTX gaat gebruik crypto en NFT's in games stimuleren met nieuwe dienst

Foto: Ira Lichi / Shutterstock.com

FTX, een van de grootse cryptocurrency-exchanges ter wereld, gaat een nieuwe divisie oprichten gericht op computerspellen, genaamd FTX Gaming. Dat meldt persbureau Bloomberg op 21 februari.

FTX Gaming wordt onderdeel van FTX.US, de Amerikaanse tak van de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs. De nieuwe divisie lanceert met een zogenaamd crypto-as-a-service platform waarop computerspelmakers hun eigen crypto en non-fungible tokens (NFT) kunnen uitbrengen.

FTX.US begon al eerder deze maand met het in dienst nemen van een nieuw team van ontwikkelaars, dat blijkt uit vacatures op de website. Het bedrijf is vooral op zoek naar mensen met ervaring in Unity, een zogenaamde game-engine. FTX ziet enorm veel potentie in de combinatie van gaming en crypto:

“We lanceren FTX Gaming omdat we games zien als een spannende use-case voor crypto. Er zijn meer dan 2 miljard gamers in de wereld die met digitale items hebben gespeeld en deze hebben verzameld, en kunnen ze nu ook bezitten.”

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin

Niet iedereen enthousiast over play-to-earn

Niet alleen crypto-bedrijven, maar ook grote gaming-bedrijven kondigde de laatste tijd regelmatig aan dat zij het zogeheten play-to-earn model willen omarmen. Voorstanders van dit idee zeggen dat tokens en NFT’s voor meer eigendom kan zorgen voor in-game items die spelers kunnen verdienen alsmede voor een financiële stimulans.

Echter is de gaming-sector zelf daar overduidelijk minder enthousiast over. Zij vrezen dat het verdienmodel vooral een manier is voor de bedrijven om spelers verder uit te buiten terwijl het de speelervaring kan verpesten.

Het nieuws volgt na een aankondiging van FTX in december voor een fonds van $100 miljoen voor gaming op het Solana (SOL) netwerk. Vorige maand kondigde FTX nog een fonds van maar liefst $2 miljard aan om de adoptie van blockchain- en web3-technologie aan te sporen. Brett Harrison, president van FTX.US, hintte eind vorig jaar al naar het plan van FTX met gaming:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie