Kevin Schijven Kevin Schijven
19/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2020 07:00

Rapper Akon deelt white paper Akoin; atomic swaps tussen bestaande cryptocurrencies

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Akon City ter waarde van $6 miljard zal zijn als 'Wakanda' in Marvels Black Panther

De voor een Grammy genomineerde rapper en ondernemer Akon heeft de white paper gedeeld voor zijn cryptocurrency-project Akoin.

Volgens een rapport van CoinTelegraph kon de nieuwswebsite voorafgaand aan de publicatie een kopie van de white paper ontvangen. In het document wordt de cryptocurrency door Akon beschreven als “een project voor ondernemers in de opkomende economieën van Afrika en omstreken, met een missie om het potentieel van ’s werelds snelst groeiende personeelsbestand te benutten met behulp van blockchain-technologie.”

De whitepaper benadrukt het nut van Akoin om atomic swaps tussen bestaande cryptocurrencies, fiatgeld en mobiele telefoon-tegoeden te vergemakkelijken, waarbij laatstgenoemde een populaire vorm van betaling is in bepaalde delen van Afrika. 

We hebben zoveel verschillende valuta’s in Afrika – veel daarvan zijn instabiel en de meesten worden niet vertrouwd. We bereikten een punt waarop Afrikaanse mensen de valuta niet eens meer dagelijks gebruiken, ze gebruiken op de markt hun belminuten en tegoeden als een manier om te handelen in basisgoederen zoals producten, vis, fruit en dergelijke.

Daarnaast legde de rapper ook uit dat Afrikanen moeite hebben met het verhandelen van mobiele telefoonkredieten buiten hun dorpen en lokale gemeenschappen. Hij zei dat het netwerk van Akoin gericht is op het faciliteren van swaps en het bieden van flexibiliteit voor alternatieve vormen van geld.

We willen dat mensen ook buiten Afrika kunnen profiteren van het systeem, dus als ze het continent verlaten, kunnen ze nog steeds al hun tegoeden gebruiken en echt echte dingen kopen.

Akoin wordt gelanceerd op netwerk van Stellar (XLM), waarbij privétransacties een fee van 2,5% zullen hebben. 

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie