Binance Research Cryptowinter mogelijk voorbij

Rapport Binance Research: “Cryptomarkt heeft mogelijk al het dieptepunt bereikt”

Binance Research, de onderzoekstak van cryptocurrency exchange Binance zegt in een rapport dat de bodem van de crypto winter mogelijk al bereikt is. Deze conclusie trekt het onderzoeksteam op basis van historische prijsbewegingen op de cryptomarkt. Binance Research publiceerde het rapport op 11 april.

In het rapport worden verschillende bevinden vastgelegd op het gebied van cycli die cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en altcoins  doormaken. Een van die bevindingen is dat de koersen van crypto-activa elkaar erg beïnvloeden. Iets waarover Civic CEO Vinny Lingham eerder zei dat het een legitieme bitcoin rally in de weg zou zitten.

In het rapport trekt Binance Research ook de vergelijking tussen de cryptomarkt en de Amerikaanse traditionele aandelenmarkten. Zo zou slechts 7% van de cryptomarkt bestaan uit institutionele investeerders. Op de traditionele aandelenmarkten in de Verenigde Staten is dit maar liefst 90%.

Cryptomarkt lijkt op de Chinese aandelemarkten

In de zoektocht naar vergelijkbare situaties voor wat betreft het type investeerder dat deelneemt aan deze markten vond Binance Research een aantal gelijkenissen met de Chinese aandelenmarkten. Zo bestaat 99,5% daarvan uit retailbeleggers. Dit heeft volgens de onderzoekers een aantal gevolgen:

Over het algemeen zijn niet-professionele beleggers geneigd om overmoedig of overdreven pessimistisch te worden in het reageren op markttendensen. Dit zou leiden tot een hoger potentieel transactievolume, meer volatiele prijzen, zoals gerapporteerd in talrijke onderzoeken.

Het feit dat slechts een klein percentage van de marktdeelnemers uit institutionele investeerders bestaat, heeft volgens de onderzoekers met een aantal factoren te maken. Zo zou de markt niet gereguleerd genoeg zijn waardoor er niet genoeg bescherming voor investeerders zou zijn. Daarnaast zouden er te weinig professionele media outlets zijn die onder andere tijdig het laatste nieuws kunnen brengen.

Voor wat betreft de stelling dat de cryptomarkt mogelijk zijn dieptepunt al heeft bereikt stellen de onderzoekers:

Nadat we uit een periode met de hoogste interne correlaties in de cryptogeschiedenis zijn gekomen, ondersteunen de gegevens mogelijk het idee dat de cryptomarkt al een dieptepunt heeft bereikt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.881,22 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.854,31 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.770,07 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.851,61 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.854,06 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.793,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.839,03 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.970,76 Kopen
Laatste nieuws