Erik Juffermans Erik Juffermans
05/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 13:00

Reddit moderator belazert WSB memecoin beleggers: koers zakt 90%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Reddit moderator belazert WSB memecoin beleggers: koers zakt 90%

Foto: dennizn/Shutterstock

Misschien heb je weleens gehoord over het Reddit forum ‘WallStreetBets.’ Het is een subreddit waar mensen vooral aandelenhandel bespreken, en is bekend van de legendarische GameStop short squeeze. Enkele moderatoren van WallStreetBets hebben op 2 mei een nieuwe memetoken lanceerden genaamd WSB. Een van die moderatoren heeft inmiddels een fors aandeel van de token gedumpt. Hij pleegt daarmee een zogenaamde ‘rug pull’, en investeerders zijn de pineut.

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

WSB in vrije val

Na de lancering van WSB groeide deze in korte tijd in populariteit, wat niet gek is vanwege de bekendheid van het subreddit. Aanvankelijk claimde het team achter de token dat het team zelf geen tokens zou ontvangen:

“Dit is de eerlijkste memecoin lancering die je zult vinden. Het team krijgt niks en er is geen presale. Enkel een gratis airdrop en wat coins voor de gemeenschap. 10% van het $WSB aanbod is gereserveerd als schatkist voor de WallStreetBets subreddit en zij mogen bepalen hoe dit gespendeerd wordt.” 

Aldus het statement voorafgaand aan de lancering van WSB. Slechts twee dagen later werd de nachtmerrie van elke roekeloze memecoin investeerder werkelijkheid. Exact 48 uur na de lancering begon een van de teamleden, een moderator genaamd ‘zjz.eth’, in rap tempo zich te ontdoen van zijn WSB tokens. 

On-chain data toont aan dat hij zijn WSB tokens verkocht voor 334 ethereum (ETH), met een waarde van ruim 600 duizend dollar. Dit bracht on-chain detective ZachXBT aan het licht via Twitter. De waarde van WSB daalde vervolgens met ruim 90 procent. 

Een memecoin drama

Op Twitter werd de crypto gemeenschap gewaarschuwd. Zo luidde een waarschuwing: “Koop de WSB dip niet! Er zal geen bounce zijn.” Inmiddels is WSB echter toch aardig omhoog geklommen. Een bescheiden 1000 procent kreeg WSB erbij na de ‘rug pull’ van zjz.eth. Inmiddels heeft zjz.eth laten weten de token te hebben gedumpt omdat hij vermoedde dat een andere moderator op zijn beurt zichzelf gratis tokens aan het sturen was. Gezellig memecoin dramaatje dus.

Rug pulls zijn niet zeldzaam in crypto land. Zeker investeerders in memecoins worden vaak de dupe van dergelijke praktijken. Teams die achter memecoins zitten hebben namelijk meestal geen beste intenties en willen enkel snel een mooi zakcentje verdienen. Wees dus extreem voorzichtig met het steken van je welverdiende centen in dergelijke, vaak onnozele projecten. Wij adviseren altijd grondig onderzoek te doen in een crypto asset voordat je een investering doet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie