Simon Bosch Simon Bosch
27/04/2023 17:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 17:35

Vermeende crypto-scammer lanceerde 114 memecoins in 45 dagen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vermeende crypto-scammer lanceerde 114 memecoins in 45 dagen

Foto: Peace-loving / Shutterstock.com

Volgens het marktsentiment is de bullmarkt in crypto weer teruggekeerd, dat blijkt wel uit hoe memecoins weer als paddenstoelen uit de grond schieten. Sommige bedenkers van deze speculatieve tokens doen harder hun best dan anderen. Eén vermeende scammer heeft in slechts 45 dagen tijd 114 memecoins uitgebracht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorm aantal shitcoin-scams?

Tegenwoordig kan iedereen een cryptocurrency uitbrengen – ja, iedereen. Helaas zijn scams tegenwoordig aan de orde van de dag, en scammers maken dan ook veelvuldig gebruik van de speculatieve zijde van de crypto-industrie. De op Twitter actieve on-chain analist ZachXBT heeft ontdekt dat één Ethereum (ETH) walletadres de bestemming is van de opbrengst van maar liefst 114 vermeende scams.

Het walletadres in kwestie is bizar genoeg van Coinbase – andere Twitteraars klagen over hoe de crypto exchange niet beter zijn best heeft gedaan om de klant van het platform te verbannen. Volgens de ontdekker gaat het om kleinere transacties, dat is moeilijker om te detecteren. De scammer (of scammers) zou bovendien veel meer projecten kunnen hebben. De 114 onderzochte coins zijn slechts de projecten waarvan het geld bij het Coinbase-adres belandt.

Een andere scammer genaamd Gabriel Marques heeft volgens dezelfde Twitteraar onder de Twitter-naam @NazareAmarga investeerders in het legitieme Non-Fungible Token (NFT) project Nakamigo opgelicht. Minstens 20 Nakamigo-investeerders zouden geld in ‘MathcoinETH’ (MATH) hebben gestopt. Helaas zijn criminelen op het moment erg actief in crypto, zo heeft de Amerikaanse overheid een vijftal projecten opgedoekt die met Artificial Intelligence (AI) investeerders binnenlokte.

Advertentie

Memecoins stijgen flink

Sinds het begin van de uptrend zijn memecoins weer begonnen aan een terugkomst. De nieuwe op de Doge-meme geïnspireerde token BONK is zelfs duizenden procenten gestegen, terwijl de meeste andere coins nog hun best doen om uit de diepe bearmarkt te ontsnappen.

Ondertussen noemde Dogecoin-oprichter ‘Shibetoshi Nakamoto’ de gehele crypto-industrie volstrekt absurd. Hij denkt dat de crypto-industrie nog voor een hoop pijn gaat zorgen. Er zijn ook aanwijzingen dat Dogecoin zich niet op lijkt te maken voor een nieuwe grote stijging.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie