Simon Bosch Simon Bosch
23/04/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2023 07:05

Dogecoin bedenker noemt crypto investeerders ‘mentaal gestoord’

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: A_B_C/Shutterstock

De crypto industrie wordt al sinds het begin bekritiseerd en als speculatief afgeschilderd. Dat is zelfs nu nog steeds niet volledig uit het sentiment verdwenen. Zelfs de oprichter van Dogecoin (DOGE) begrijpt niet waarom de markt zo belangrijk gevonden wordt. Hij noemt crypto investeerders psychisch gestoord.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin oprichter: crypto investeerders zijn gek

De oprichter van Dogecoin is Billy Markus, die zichzelf op Twitter ook wel ‘Shibetoshi Nakamoto’ noemt. Hij mag de grootste memecoin dan wel hebben opgericht, maar ironisch genoeg wil hij er niets meer mee te maken hebben. Begin deze maand verklaarde hij dat hij al negen jaar niet meer aan het project heeft meegewerkt.

Ook heeft hij ‘erg weinig dogecoin’, alhoewel het niet duidelijk is hoeveel hij precies wél heeft. Hij zou het project in slechts een paar uur tijd hebben opgezet. Op de top van de markt had het een marktwaarde van zo’n 90 miljard dollar. Al met al is hij openlijk sceptisch op het project.

Ook de rest van de markt vindt hij nergens op slaan, en investeren erin is vragen om problemen. “Investeren in crypto is letterlijk investeren in psychische problemen – wat denk ik flink begint toe te nemen,” suggereert Markus in een nieuwe tweet. In een reactie schrijft hij “Ik ben bearish op de mentale gezondheid [van investeerders] en bullish op psychische problemen. De wereld wordt met de dag dommer en hopelozer.”

Op de vraag of hij Non-Fungible Tokens (NFT’s) ook onder crypto schaart antwoordde hij “NFT’s zijn een crypto-derivaat, dus dat is zelfs nog meer psychisch gestoord.”

Advertisement

De terugkomst van de memecoins

Ondertussen beginnen memecoins langzaam weer terug te komen uit een diepe bearmarkt. Sterker nog, er zijn al verschillende geheel nieuwe projecten in de controversiële ‘sector’ opgezet. Zo is BONK kort na zijn oprichting al met duizenden procenten gestegen, terwijl de bitcoin koers nog ‘maar’ 84% is toegenomen vanaf de bodem.

Afgelopen week hebben we Pepe (PEPE) aan de lijst toe kunnen voegen. Deze coin is leent de naam van Pepe de kikker, een stripfiguur dat de afgelopen jaren een enorm populaire meme is geworden. Maar het project heeft ook kenmerken van een pump-and-dump, het zou dus ook weer net zo snel kunnen verdwijnen als dat het op de voorgrond is gekomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement