Rico Engelbarts
06/06/2018 10:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2018 10:29

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Bitcoin wordt geen wereldmunt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_CEO_brad_garlinghouse_bitcoin_wordt_geen_wereldmunt

Foto: rafapress/Shutterstock

Brad Garlinghouse van Ripple zei dat Bitcoin als wereldmunt niet het antwoord op alle problemen is waar mensen op hopen. Op het Money20/20 Europe evenement, dat deze week in Amsterdam gehouden wordt. zei hij het volgende tegen CNBC:

Ik denk dat dit niet het wondermiddel zal zijn waarvan mensen ooit dachten dat het zou zijn; dat het allemaal verschillende soorten problemen zou oplossen. In plaats daarvan zie je specialisaties van verschillende soorten ledgers, verschillende soorten blockchains.

Maandag zei medeoprichter van Apple, Steve Wozniak nog dat hij hoopte dat Bitcoin dé wereldmunt zou worden; een voorspelling die eerder al gedaan werd door Square CEO Jack Dorsey.
Hoewel hij benadrukt dat het niet per se een geval is van één currency ten opzichte van een andere, wees Garlinghouse erop dat transacties van Ripple (XRP) “duizend keer sneller” zijn dan die van Bitcoin (BTC), wat hij beschreef als “best wel langzaam”.
Dat laatste is niet geheel onwaar; Bitcoin, de meest verhandelde cryptocurrency is een stuk langzamer. Tijdens het interview met CNBC bedroeg de gemiddelde tijd van een BTC-transactie 42 minuten, volgens Blockchain.info, terwijl een XRP-transactie ongeveer vier seconden in beslag neemt, maar men moet zich wel beseffen dat dat verschil in snelheid deels komt door het veel grotere handelsvolume van Bitcoin ten opzichte van dat van XRP.
De transactiesnelheid van Bitcoin is echter een gevolg van het gebruik van een blockchain-technologie die nog niet geschaald is om een bredere gebruikersbasis mogelijk te maken. Ripple-transacties worden standaard uitgevoerd op het Ripple-protocol en niet op een blockchain.
Ripple maakt een succesvolle acceptatie als grensoverschrijdende betalingsdienst mee bij reguliere financiële instellingen en biedt producten waarmee grote transacties over de hele wereld kunnen worden uitgevoerd van een fiat-valuta naar een andere fiat-valuta in een kwestie van seconden, met behulp van XRP als een “brug”-element.
Garlinghouse vervolgde dat de maximalistische ideologie dat er maar één currency zou moeten zijn, niet de juiste weg is;

Er zitten een aantal mensen in deze crypto-wereld, de blockchain-wereld, en voor hen is het bijna een heilige oorlog van de ene tegen de andere. Daar kijk ik helemaal niet naar.

Garlnghouse zei dat er “veel winnaars” zouden zijn wanneer cryptocurrencies algemeen geaccepteerd worden en zei onlangs in een ander CNBC-interview dat hij verwachtte dat de invloed van Bitcoin op de andere cryptocurrencies snel zou afnemen als mensen andere opties zouden verkennen. Daaraan toevoegend:

Ik denk dat wat we zien de totale groei van deze ruimte is en dat er veel winnaars zullen zijn.

Hoewel Ripple als een bedrijf een afzonderlijke entiteit van de XRP-currency is, is 60% van de XRP-voorraad eigendom van het bedrijf zelf. Ripple is in een kort geding aangeklaagd door een handelaar die geld is kwijtgeraakt bij het verhandelen van XRP en nu claimt dat het bedrijf de Amerikaanse effectenwetgeving heeft geschonden door de token aan het bedrijf te verkopen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie