Rico Engelbarts
05/06/2018 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2018 08:30

Mede-oprichter Apple Steve Wozniak: “ik wil dat Bitcoin de enige currency ter wereld is”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De medeoprichter van Apple, Steve Wozniak is er niet van overtuigd dat Bitcoin de nationale valuta’s zal verdringen om de facto een wereldmunt te worden, maar hij zegt dat hij hoopt dat dit ooit het geval zal zijn.
Wozniak vertelde CNBC op het Money20/20 Europe event, dat hij zich voelt aangetrokken tot de “zuiverheid” van het idee dat mensen over de hele wereld ooit één enkele munt zouden kunnen delen, ondanks het feit dat ze van elkaar gescheiden zijn door nationale grenzen.

Ik geloof in wat Jack Dorsey zegt, niet dat ik per se geloof dat het ook echt gaat gebeuren, maar omdat ik zou willen dat het zo zou zijn; het is puur geloven.

Zoals eerder gemeld, zei Dorsey, CEO van zowel Twitter als de digitale betalingsverwerker Square, onlangs dat hij gelooft dat Bitcoin de enige currency in de wereld zal zijn; misschien wel binnen een decennium.
“The Woz” is al heel lang groot fan van Bitcoin, een feit dat niet is veranderd nadat hij besloot om het grootste deel van zijn crypto-bezittingen te verkopen nadat hij merkte dat hij te veel tijd besteedde aan het kijken naar de prijsbewegingen.
In het verleden heeft Wozniak gezegd dat Bitcoin “puur digitaal goud” is en, in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, “volledig gedecentraliseerd” is omdat het niet door een bedrijf bestuurd wordt en het geen bedrijfsmodel heeft.

Bitcoin is wiskundig gedefinieerd, er is een bepaalde hoeveelheid Bitcoin, er is een manier waarop het gedistribueerd wordt, het is puur en het wordt gewoon…  groter en groter… en het overleeft. Dat zegt mij dat het iets natuurlijk is en natuur is belangrijker dan al onze menselijke conventies.

Wozniak is ook in het bijzonder bullish op Ethereum, vooral omdat het zichzelf beschouwt als een platform in plaats van een waardevolle voorraad. Vorige maand zei Wozniak nog dat hij gelooft dat het project de volgende Apple kan worden in termen van haar status in de technologiesector.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie