Roy van Krieken Roy van Krieken
03/09/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2021 17:05

Ripple oprichter: Buterin is een held, noemt bitcoin de ‘meest vieze cryptocurrency’

Nieuws
Ripple oprichter: Buterin is een held, noemt bitcoin de ‘meest vieze cryptocurrency’

Foto: rafapress/Shutterstock

Chris Larsen, een van de medeoprichters van Ripple (XRP), heeft onlangs in een podcast een aantal interessante zaken benoemd. Hij sprak zich onder meer uit over bitcoin (BTC) en ethereum (ETH)

Bitcoin halving over minder dan 2 weken, spanning neemt toe

Bitcoin (BTC)

In de podcast is Larsen niet bepaald te spreken over de grootste cryptocurrency. Hij geeft aan dat hij gelooft dat bitcoin een van de ‘meest vieze cryptocurrencies’ is. Hij doelt hier uiteraard op het enorme energieverbruik van het Bitcoin netwerk.

Hij doet ook een oproep een de bitcoin gemeenschap. Volgens hem zou deze gemeenschap zo snel mogelijk grote veranderingen moeten realiseren voor het netwerk. Een van die veranderingen zou volgens Larsen de overstap van proof-of-work naar proof-of-stake moeten zijn.

Volgens Larsen zijn proof-of-work netwerken niet houdbaar op de lange termijn en een overstap naar proof-of-stake is naar zijn zeggen de beste manier om een einde te maken aan het enorme energieverbruik.

Hij geeft echter ook aan dat hij denkt dat deze verandering niet zomaar teweeg gebracht zal worden. Larsen stelt dat een kleine groep ontwikkelaars, miners en crypto exchange beheerders een dergelijke verandering niet vrijwillig in zullen zetten. 

Daarom hoopt Larsen dat overheidsinstanties zich hiermee zullen gaan bemoeien. Als regeringen van landen het onaantrekkelijk maken voor bedrijven om in zee te gaan met bitcoin, dan zal vroeg of laat de keuze voor de overstap naar een proof-of-stake systeem praktisch afgedwongen kunnen worden. 

Volgens de Ripple topman bestaat er niet zoiets als ‘duurzaam minen’. De energie die volgens duurzame manieren wordt opgewekt, kan volgens Larsen hoe dan ook beter gebruikt worden voor andere doeleinden.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Over Ethereum heeft Larsen wel positieve dingen te zeggen. Hij noemt de oprichter van ethereum, Vitalik Buterin, zelfs een held. 

Hij zou een held zijn in de ogen van Larsen omdat het Ethereum netwerk wel de keuze heeft gemaakt om proof-of-work achterwege te laten. De op-een-na grootste cryptocurrency zal volgend jaar overstappen naar een proof-of-stake systeem. 

Larsen noemt Vitalik Buterin zelfs de ‘slimste persoon binnen de cryptocurrency industrie’. 

Het is duidelijk wat Larsen van bitcoin vindt. Deze uitspraken zijn ook niet de eerste van zijn soort. Een tijdje terug viel Larsen bitcoin en het energieverbruik van het netwerk ook al aan. 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie