Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2020 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 18:06

Ripple (XRP) CEO Garlinghouse zegt dat Amerika crypto moet omarmen anders loopt het te ver achter China

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) CEO Garlinghouse zegt dat Amerika crypto moet omarmen anders loopt het te ver achter China

Foto: rafapress/Shutterstock

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt dat het tijd wordt dat Amerikaanse toezichthouders actie ondernemen en de wereld van de digitale valuta’s omarmen, anders loopt China te ver vooruit.

Amerikaanse toezichthouders: dit is het moment om actie te ondernemen en in digitale valuta’s te stappen. Zelfgenoegzaam blijven zet ons juist terug, terwijl China’s grip op zowel crypto- als fiatbetalingen steeds sterker wordt.

Aldus Garlinghouse, die een artikel van Foreign Affairs citeert. In het artikel wordt de aankomende central bank digital currency (CBDC) van China besproken. Volgens de auteurs heeft deze Chinese stablecoin, die gekoppeld zal zijn aan de yuan, de potentie om de Amerikaanse dollar van zijn troon te stoten.
Momenteel wordt de Amerikaanse dollar nog gezien als dé munteenheid van de wereld. Het wordt gebruikt voor grensoverschrijdende transacties en is de wereldwijde reservemunt. Ook beheert de VS het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication systeem, oftewel SWIFT. SWIFT is een enorm netwerk van banken en financiële instellingen voor het verzenden van financiële transacties wereldwijd.
Financiële transacties met cryptocurrencies zijn echter niet afhankelijk van SWIFT, noch van de Amerikaanse dollar. Natuurlijk gebruikt Garlinghouse dit als een marketingplooi om het gebruik van XRP (XRP) aan te sporen. Hij meldt dat XRP een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn en dat het niet vrijgesteld is van toezicht:

Dit artikel slaat de spijker op de kop. Een uitzondering: openbare digitale activa zoals XRP zijn niet vrijgesteld van Amerikaans (of wereldwijd) financieel toezicht – eigenlijk het tegenovergestelde. Verantwoordelijke spelers die deze middelen gebruiken, willen juist samenwerken met toezichthouders, niet tegen hen.

Dat zegt hij wellicht ook omdat Ripple momenteel in een rechtszaak zit verwikkeld met de Securities and Exchange Commission (SEC), een van de Amerikaanse financiële toezichthouders, omtrent XRP.
Het is vooralsnog onbekend wanneer de Chinese CBDC zal lanceren. Onlangs bracht een groep een zogenaamde “e-Yuan” uit, maar dit is niet de echte CBDC, het gaat hier om een scam.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie