Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2022 10:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 10:34

Ripple (XRP) koers stijgt keihard terwijl crypto markt achterblijft

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De rust is weer enigszins teruggekeerd op de crypto markt na de FTX crash. In de afgelopen 24 uur was het zelfs extra rustig vanwege Thankgiving in de VS en dat leidt tot zeer lage handelsvolumes.

Desondanks hebben we een opvallend harde stijger in de crypto top 10 vandaag. De meeste andere crypto koersen kleuren echter rood, al is het niet al te diep. De totale marktkapitalisatie zakt met 0,6% naar $863 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin terug in hetzelfde bereik

Bitcoin (BTC) kwam de nieuwe low van $15.500 weer terecht in het gebied tussen $16.500 en $16.700. Vanochtend zakte bitcoin daar iets onder, maar lijkt vooralsnog support te hebben gevonden rond $16.400. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $14.470 en staat daarmee 0,6% in de min vandaag. Echter lijkt de verkoopdruk toe te nemen.

Advertentie

Ethereum koers zakt met 1,7%

Ethereum (ETH) daalt weer ietsjes harder dan bitcoin. De ether koers kwam gisteren weer boven $1.200 uit, maar lukt nog niet om daar stand te houden en dipte vanochtend naar $1.175. Op het moment van schrijven herstelt ETH naar $1.180, maar staat alsnog 1,7% in de min vandaag.

Cardano (ADA) daalt vandaag nog iets harder en staat met $0,312 1,9% in de min vandaag. Polkadot (DOT) en polygon (MATIC) dalen beide met meer dan 3%. Dogecoin (DOGE) steeg vanochtend juist iets,  staat 0,5% in de plus vandaag en komt op $0,82 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP koers stijgt met 8%

Ripple (XRP) is de grote uitzondering vandaag en staat maar liefst 8% in de plus. XRP hield gisteren stand rond $0,38 en steeg toen naar $0,4, maar had daar in eerste instantie nog wat moeite mee. Vanochtend brak XRP er toch doorheen en tikte een piek van $0,418 aan. Op het moment van schrijven komt XRP uit op $0,411.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huobi token stijgt met 9%

Toch is XRP vandaag niet de aller hardste stijger uit de crypto top 100. Die eer gaat naar huobi token (HT) van de gelijknamige crypto exchange. De HT koers staat vandaag 9,2% in de plus en tikte zojuist $5,85 aan.

Meeste crypto kleuren rood vandaag

De meeste andere crypto uit de top 100 kleuren echter rood vandaag. Aan de top van deze lijst vinden we litecoin (LTC), dash (DASH), maker (MKR), apecoin (APE) en chiliz (CHZ) allemaal bijna 5% in de min staan. Synthetix (SNX) zakt zelfs met bijna 6%, radix (RDX) met 7% en leo token (LEO) met 8%.

Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Advertentie