Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2022 10:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 10:34

Ripple (XRP) koers stijgt keihard terwijl crypto markt achterblijft

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De rust is weer enigszins teruggekeerd op de crypto markt na de FTX crash. In de afgelopen 24 uur was het zelfs extra rustig vanwege Thankgiving in de VS en dat leidt tot zeer lage handelsvolumes.

Desondanks hebben we een opvallend harde stijger in de crypto top 10 vandaag. De meeste andere crypto koersen kleuren echter rood, al is het niet al te diep. De totale marktkapitalisatie zakt met 0,6% naar $863 miljard.

Ethereum correctie verwacht na ‘Dencun’ update, waarschuwt handelsfirma
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin terug in hetzelfde bereik

Bitcoin (BTC) kwam de nieuwe low van $15.500 weer terecht in het gebied tussen $16.500 en $16.700. Vanochtend zakte bitcoin daar iets onder, maar lijkt vooralsnog support te hebben gevonden rond $16.400. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $14.470 en staat daarmee 0,6% in de min vandaag. Echter lijkt de verkoopdruk toe te nemen.

Advertentie

Ethereum koers zakt met 1,7%

Ethereum (ETH) daalt weer ietsjes harder dan bitcoin. De ether koers kwam gisteren weer boven $1.200 uit, maar lukt nog niet om daar stand te houden en dipte vanochtend naar $1.175. Op het moment van schrijven herstelt ETH naar $1.180, maar staat alsnog 1,7% in de min vandaag.

Cardano (ADA) daalt vandaag nog iets harder en staat met $0,312 1,9% in de min vandaag. Polkadot (DOT) en polygon (MATIC) dalen beide met meer dan 3%. Dogecoin (DOGE) steeg vanochtend juist iets,  staat 0,5% in de plus vandaag en komt op $0,82 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP koers stijgt met 8%

Ripple (XRP) is de grote uitzondering vandaag en staat maar liefst 8% in de plus. XRP hield gisteren stand rond $0,38 en steeg toen naar $0,4, maar had daar in eerste instantie nog wat moeite mee. Vanochtend brak XRP er toch doorheen en tikte een piek van $0,418 aan. Op het moment van schrijven komt XRP uit op $0,411.

Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Huobi token stijgt met 9%

Toch is XRP vandaag niet de aller hardste stijger uit de crypto top 100. Die eer gaat naar huobi token (HT) van de gelijknamige crypto exchange. De HT koers staat vandaag 9,2% in de plus en tikte zojuist $5,85 aan.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meeste crypto kleuren rood vandaag

De meeste andere crypto uit de top 100 kleuren echter rood vandaag. Aan de top van deze lijst vinden we litecoin (LTC), dash (DASH), maker (MKR), apecoin (APE) en chiliz (CHZ) allemaal bijna 5% in de min staan. Synthetix (SNX) zakt zelfs met bijna 6%, radix (RDX) met 7% en leo token (LEO) met 8%.

Crypto ontbijt: Flash crash na nieuwe records voor bitcoin en ethereum
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie