Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2022 08:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 08:46

Historisch veel bitcoiners in verlies, data duidt op meer verkoopdruk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Historisch veel bitcoiners in verlies, data duidt op meer verkoopdruk

Foto: Zakharchuk/Shut

Bitcoin (BTC) zakte begin deze week even naar een nieuwe jaarlijkse dieptepunt rond $15.500. Vervolgens herstelde de koers vrij snel en kwam toen weer in hetzelfde gebied als voorheen terecht, namelijk tussen $16.500 en $16.700.

Bitcoin kon daar gisteren niet uitbreken en zakt vanochtend vroeg iets, maar lijkt steun te vinden rond $16.400. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.410 op Binance en €15.750 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 25%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $316 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

Bitcoin prijs breekt $70.000, maar we zijn er nog lang niet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Lang weekend, weinig volume

Gisteren was het Thanksgiving in de Verenigde Staten en bleven Amerikaanse financiële markten gesloten. Ook vandaag zullen de markten vroeger sluiten.

Dat kan betekenen dat we een lang weekend van lage volumes zullen krijgen op de cryptomarkt. Ondertussen is het handelsvolume op crypto exchanges sowieso flink afgekoeld sinds de FTX crash, meldt analysebedrijf Kaiko:

Advertentie

Gemidelde bitcoin investeerder zwaar in verlies

De winstgevendheid op de bitcoin markt is momenteel vrijwel het slechtst ooit, schrijft analist Checkmate. De gemiddelde bitcoin investeerder staat momenteel op een niet-gerealiseerd verlies van -37%. Slechts 75 dagen stonden BTC investeerders er slechter voor in de bijna 14-jarige geschiedenis van Bitcoin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Exchange stroming duidt op meer BTC verkoopdruk

Desondanks vrezen veel analisten voor erger. In de afgelopen dagen is de stroming van bitcoin naar exchanges weer toegenomen, meldt CryptoQuant analist Shahsavar.

Uit data lijkt het erop dat het om lange termijn houders gaat die hun BTC naar exchanges sturen, mogelijk om te verkopen. Dat kan leiden tot meer verkoopdruk, maar kan ook whales uitnodigen die tijdens de bodem willen accumuleren.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stoeit met grote supply wall

Vooralsnog zorgt het gebied tussen $16.600 en $17.060 voor veel weerstand, meldt Ali Martinez. Er ligt hier namelijk een significante supply wall aangezien bijna 950.000 adressen hier zo’n 800.000 BTC kochten. Een sterke beweging omhoog is nodig om door deze barrière te breken.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie