Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2021 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 11:38

Ripple (XRP) kondigt partnership met grootste bank van Egypte aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) kondigt partnership met grootste bank van Egypte aan

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) staat de laatste tijd vaak negatief in het nieuws door de lopende zaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple zelf lijkt zich hier echter weinig van aan te trekken en het project gaat achter de schermen gestaag door met ontwikkelen en uitbreiden. Zo werd onder andere in januari van dit jaar al een samenwerkingsverband gesloten met LuLu, een financiële service aanbieder uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit maal heeft Ripple bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken met de nationale bank van Egypte. Door een integratie met RippleNet en de financiële service aanbieder LuLu kan de Nationale Bank van Egypte grensoverschrijdende betalingen uit de Verenigde Arabische Emiraten accepteren. Het land waar Ripple eerder dus al een partnership mee sloot.

Dit is van groot belang, omdat Egypte een van de grootste ontvangers van geldzending uit het buitenland is. Jaarlijks wordt er ruim $24 miljard vanuit het buitenland naar Egypte overgemaakt. Dit komt onder andere door de grote getalen Egyptenaren die in het buitenland werken. Door deze integratie met de Nationale Bank van Egypte kunnen Egyptische werknemers in de VAE nu gemakkelijk geld overmaken naar hun thuisland.

Deze nieuwe partnership past goed binnen de grotere strategie van Ripple. Al enige tijd ligt de focus van Ripple op de MENA regio. Dat is het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Door de uitputtende strijd met de Amerikaanse SEC in de Verenigde Staten gaan daarom ook de geruchten dat Ripple zou gaan verhuizen naar een van deze landen. Of dat daadwerkelijk tot uitvoering komt, moet nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie