Kevin Schijven Kevin Schijven
09/10/2020 17:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2020 17:52

Ripple (XRP) lanceert nieuw leningproduct voor bedrijven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) lanceert nieuw leningproduct voor bedrijven

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, stapt de wereld van kredietverleningen in met de lancering van een nieuw product.
Ripple heeft gisteren zijn langverwachte leenproduct gelanceerd, genaamd ‘Line of Credit.’ Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht op 8 oktober.


Via Line of Credit kunnen klanten van Ripple krediet aanvragen in de vorm van XRP. Volgens Ripple is een beperkte toegang tot kapitaal een van de grootste belemmeringen voor groei van bedrijven, voornamelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB).
Klanten die al het on-demand liquidity (ODL) systeem gebruiken op RippleNet, een netwerk van betalingsbedrijven, kunnen een lening aanvragen en ze betalen vervolgens een eenmalige fee, meldt het persbericht.
Het persbericht meldt echter niet hoe hoog deze fee is, alleen dat het sneller en goedkoper is dan leningen via traditionele methoden. ODL gebruikt XRP voor het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen.
Het nieuwe kredietverlening systeem bevindt zich nog in de bètafase en is alleen bedoeld voor institutionele RippleNet klanten, en niet voor consumenten, particulieren of het grote publiek. Asheesh Birla van Ripple licht het nieuws toe in een reeks Twitterberichten:


Onlangs dreigde Chris Larsen, medeoprichter en CEO van Ripple Labs, dat hij met zijn bedrijf wellicht uit de Verenigde Staten zal vertrekken als de Amerikaanse overheid geen gunstiger regelgevend klimaat opstelt voor bedrijven in de cryptocurrency-sector.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie