Roy van Krieken Roy van Krieken
10/08/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 19:30

Ripple (XRP) partner Tranglo krijgt goedkeuring in Singapore voor aanvullende diensten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple verlegt de aandacht en bouwt door. Ook de XRP koers lijkt nu op weg naar $2,50!

Foto: rafapress/Shutterstock

In maart van dit jaar had Ripple (XRP) een grote deal gesloten met Tranglo. Tranglo is een Aziatische betalingsverwerker die is gespecialiseerd in het verwerken van grensoverschrijdende betalingen. 

Ripple kocht destijds zeker 40% van het bedrijf. De partnership zou Ripple in staat moeten stellen gebruik te maken van het bereik van Tranglo in Azië.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goedkeuring voor nieuwe diensten

Onlangs heeft Tranglo de goedkeuring van de autoriteiten in Singapore, de Monetary Authority of Singapore (MAS), gekregen om nieuwe diensten te verlenen met betrekking tot het zenden van geld in Singapore, maar ook daarbuiten.

Het gaat hier specifiek om het verstrekken van accounts voor gebruikers, binnen- en buitenlandse geldzendingen en het uitgeven van ‘e-money’. Goed nieuws dus voor Ripple en Tranglo.

De MAS in Singapore was in staat om Tranglo de benodigde goedkeuringen te geven doordat in het land een tijd geleden een nieuwe wet werd ingevoerd.

Sinds 2019 is er in Singapore een wet, de Payment Services Act (PSA), van kracht die ervoor moet zorgen dat consumenten worden beschermd, er duidelijke regels bestaan en dat innovatie wordt gestimuleerd omtrent payment services. De wet zorgde ervoor dat verleners van betalingsdiensten als het ware een ‘boost’ kregen. Ook Tranglo plukt hier nu dus de vruchten van.

Bedrijven die worden goedgekeurd door de MAS middels de PSA moeten zich onder meer houden aan regels om witwaspraktijken en het financieren van terrorisme tegen te gaan.

Advertentie

Tranglo kan flink uitbreiden

Door de goedkeuring van de MAS is Tranglo nu in staat om hun diensten in Azië aanzienlijk uit te breiden. Het bedrijf heeft al betalings netwerken in meer dan 100 landen en is verbonden met 1.300 banken.

Deze nieuwe stap kan ervoor zorgen dat Tranglo miljoenen nieuwe klanten binnenhaalt in onder meer Singapore. Betalings kanalen in Thailand, Vietnam, Singapore en de Filipijnen zullen de eerste zijn die de positieve effecten van deze nieuwe ontwikkeling zullen voelen.

Al met al goed nieuws voor Tranglo en Ripple. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie