Kevin Schijven Kevin Schijven
27/01/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2021 14:15

Ripple (XRP) wordt weer aangeklaagd voor schending van Amerikaanse effectenwet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) wordt weer aangeklaagd voor schending van Amerikaanse effectenwet

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple ontvangt nog een aanklacht. Tyler Toomey, een XRP investeerder uit Florida, heeft op 25 januari een aanklacht ingediend tegen Ripple alsmede tegen CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen.
Toomey beschuldigt, net als de Securities and exchange Commission (SEC), dat Ripple effecten zonder vergunning verkocht. In deze aanklacht zou Ripple niet hebben voldaan aan de eisen van de effectenwet van de staat Florida.

“De gedaagden hebben miljoenen dollars (of meer) aan XRP-tokens, die onder de wet van Florida vallen, aan investeerders in Florida verkocht zonder hetzelfde te registreren bij de federale autoriteiten of die van Florida.

De overgrote meerderheid van de inkomsten van Ripple kwam uit de verkoop van XRP (meer dan $1 miljard), en Ripple vertrouwde op die verkopen om zijn activiteiten te financieren.”

Aldus de aanklacht. Volgens Toomey was Ripple ervan bewust dat XRP een effect is onder Amerikaanse wetgeving en hebben ze investeerders misleid met valse verklaringen:

“Beklaagden hebben valse verklaringen afgelegd en/of weggelaten met betrekking tot materiële feiten die verband houden met de ware aard van XRP. In het bijzonder wisten de gedaagden dat XRP in feite een effect was, maar bevestigden ze ten onrechte aan beleggers dat het geen effect was. Gedaagden wisten dat XRP een effect was voordat gedaagden XRP op de markt verkochten.”

Opvallend is dat het maar om een klein bedrag gaat. Toomey kocht 135 XRP voor $100 in november toen de koers even hard aan het stijgen was. Vervolgens verloor hij de helft van zijn investering in december, toen de aanklacht van de SEC werd ingediend en meerdere cryptocurrency-exchanges besloten XRP te laten vallen.
Garlinghouse meldde gisteren nog dat Ripple juist een “topjaar” in 2020 had, ondanks de SEC rechtszaak, en dat 15 nieuwe klanten sinds de aanklacht hebben getekend bij het cryptocurrency bedrijf.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie