Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2021 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2021 19:35

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP.
Desondanks heeft Ripple een succesvol jaar met 2020, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse in een persbericht gepubliceerd op 25 januari:

“Volgens de cijfers had Ripple een topjaar. In 2020 hebben we bijna 3 miljoen transacties verwerkt via RippleNet, dit is bijna 5 keer de volumegroei vergeleken met 2019. De on-demand liquiditeit (ODL) blijft groeien en schalen, we hebben een jaarlijkse groei van een factor 12 meegemaakt en transacties in 2020 hadden een nominale waarde van ongeveer $2,4 miljard.”

Aldus Garlinghouse over het succesvolle jaar. Daarnaast meldt de CEO dat na de aanklacht van de SEC alsnog 15 nieuwe klanten hebben getekend bij het cryptocurrency bedrijf:

“De interesse van klanten over de hele wereld blijft zeer groot, het team ging door met het sluiten van nieuwe klantdeals met een snelheid van 2 per week, in meer dan 40 landen, waarvan 18 nieuw bij RippleNet. Ondanks de SEC-rechtszaak die op 22 december tegen Ripple is aangespannen, hebben we 15 nieuwe klanten getekend om 2020 af te sluiten met meer klanten dan ooit tevoren.”

In gerelateerd nieuws meldt Whale Alert op 26 januari dat een onbekende wallet bijna 100 miljoen XRP heeft gestuurd naar de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase:


Deze XRP zijn momenteel ongeveer $26 miljoen waard. De XRP prijs kelderde hard omlaag toen het nieuws over de SEC aanklacht naar buiten kwam. Meerdere exchanges hebben handel in XRP inmiddels stilgelegd en een aantal vermogensbeheerders hebben XRP uit hun fondsen verwijderd.
Garlinghouse beantwoordde een paar weken geleden enkele vragen over de rechtszaak. Een eerste zittingsdatum in de rechtszaak staat gepland op 22 februari.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie