Timo Bult Timo Bult
02/04/2021 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 12:05

Ripple zou verder kunnen gaan zonder XRP als oplossing, zegt CEO in interview

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple zou verder kunnen gaan zonder XRP als oplossing, zegt CEO in interview

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) zit nog altijd verwikkeld in een grote rechtszaak in de Verenigde Staten. Daar staat de status van de XRP cryptocurrency op het spel. De Securities and Exchange Commission (SEC) vindt dat XRP een effect is waarmee de regels een stuk strenger zouden zijn voor Ripple. Maar CEO Brad Garlinghouse stelt nu in een interview met CNN dat zonder XRP verdergaan in de VS een optie is om tot een oplossing te kunnen komen.

Julia Chatterly vraagt Garlinghouse of Ripple eventueel verder kan gaan met een alternatief op XRP in de VS, en of dat een oplossing zou kunnen zijn. Garlinghouse reageert positief:

“Dat zou zeker een deel van de oplossing kunnen zijn. Ik denk dat het vreemd is dat de SEC hier een soort van winnaars heeft uitgekozen: het zei dat Bitcoin geen effect is, het zei dat Ether geen effect is […] Maar weet je, we zouden dat kunnen doen.”

Hoe dat in zijn werking zou gaan is niet helemaal duidelijk. Zo zou het Ripple netwerk waarop alle transacties plaatsvinden verbonden kunnen worden met een alternatief netwerk voor de VS dat een eigen cryptocurrency heeft. XRP zou in dat geval de rest van de wereld dienen.

Ondanks de rechtszaak zit Ripple niet stil. Het bedrijf is actief bezig met uitbreiden in Azië. Zo kocht het recentelijk een aandeel van 40% in een Aziatische betalingsverwerker. Voor de uitbreiding nam het in maart een voormalig Uber en Goldman Sachs directeur aan. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie