Timo Bult Timo Bult
25/03/2019 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2019 14:31

Ripple’s XRP in neerwaartse trend, ethereum (ETH) vormt bullish patroon

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Zoals je eerder vandaag al kon lezen neemt de volatiliteit op de crypto-markt toe. Naast bitcoin (BTC) consolideren de meeste cryptocurrencies in de top 10 op dit moment. XRP zit sinds 21 maart echter in een neerwaarts traject.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple (XRP)

Op de dagelijkse grafiek zien we dat XRP sinds 21 maart beetje bij beetje in waarde afneemt. Op moment van schrijven is de altcoin $0,0307 waard na in de afgelopen 24 uur 0,87% te zijn gedaald. Deze daling is niet significant, maar wanneer we naar de afgelopen dagen kijken zien we dat de bears de overhand hebben.
Vorige week testten de bulls het resistance niveau op $0,32 een aantal keer, maar het lukte ze niet door dit prijsniveau heen te breken. Steeds ketste de koers af, en sindsdien is het ze niet meer gelukt bij die resistance in de buurt te komen. Op de dagelijkse grafiek, en dus de middellange termijn, zit XRP in een neerwaartse trend. Alleen wanneer er een groene candlestick kan worden gevormd kan de bearish trend omslaan in een bullish trend.
Belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden zijn de resistance niveaus op $0,56, $0,58 en $0,60. Maar gezien de neerwaartse trend moet er vooral naar de support niveaus gekeken worden. Deze liggen op $0,30, $0,28 en $0,26.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) maakte op 21 maar een diepe duikvlucht van $140 naar $134. ETH lijkt daar nu enigszins van te zijn hersteld maar wist niet meer op het prijsniveau terug te komen waar het voor 21 maart was.
Op moment van schrijven is 1 ETH $136,82 waard, na een lichte daling van 0,55% in de afgelopen 24 uur. We zien dat de koers een stijgend driehoekspatroon vormt, wat inhoudt dat de lows steeds iets hoger worden, maar dat de highs ongeveer op gelijke hoogte blijven. Dit kan een teken zijn dat de bears de overhand verliezen, en het is dan ook mogelijk dat de koers aan de bovenkant uitbreekt.
Op dit moment zijn de support niveaus voor ETH $135, $130 en $128. Breekt de koers inderdaad aan de bovenzijde van het stijgende driehoekspatroon uit, dan liggen de volgende resistance niveaus op $143, $152 en $157.
Vanmorgen verscheen ook de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David. Klik om deze te lezen hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie