Ivo Melchers Ivo Melchers
03/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 06:00

Robinhood bezit meer dan 24% van alle DOGE in omloop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Robinhood posee más del 24% de todos los DOGE en circulación

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De bekende Dogecoin (DOGE) twitteraar, DogeWhaleAlert, heeft een boekje opengedaan over hoeveel DOGE het Amerikaanse crypto platform Robinhood in bezit heeft.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

24,19% van alle DOGE in omloop

Volgens de tweet zou er in totaal meer dan 33,5 miljard DOGE in de wallets van Robinhood zitten. Tegen de huidige dogecoin koers heeft dat een waarde van meer dan $2,5 miljard. Momenteel is er in totaal meer dan 138 miljard DOGE in omloop, wat betekent dat Robinhood ook wel 24,19% van de totale hoeveelheid in omloop in handen heeft voor al haar investeerders.

Dogecoin staat op momenteel met meer dan 5% in het groen over de afgelopen 24 uur, waardoor het de derde plek in bezit neemt qua hardste stijgers op CoinMarketCap. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $0,08014. In het afgelopen kwartaal is DOGE slechts met ongeveer 4% de lucht in geschoten. Hiermee heeft het sterk de strijd verloren met bitcoin (BTC), die met een 70% stijging zelfs de best presterende activa was in de eerste drie maanden van het jaar.

De whale activiteit is in de afgelopen dag toegenomen op het netwerk van Dogecoin. DogeWhaleAlert zag namelijk verschillende grote transacties plaatsvinden. Twee van hen verplaatsten maar liefst 35 miljoen DOGE en meer dan 74 miljoen DOGE tussen onbekende adressen en top 20 wallets. Een andere soortgelijke transactie omvatte ook 72.156.894 DOGE.

Advertentie

Mede-oprichter Dogecoin bezit nauwelijks DOGE

Gisteren kon je in het altcoin nieuws lezen dat de mede-oprichter van Dogecoin, Billy Markus, voor eens en voor altijd opheldering wilde geven over enkele zaken die betrekking hebben op zijn aandeel binnen het netwerk.

Hij gaf aan dat hij negen jaar geleden al gestopt was met het werken aan Dogecoin. Ook heeft hij momenteel geen enkele affiliatie met Dogecoin en spreekt hij niet namens het team in zijn tweets.

Als laatste zegt hij dat hij ‘’heel weinig dogecoin’’ in bezit heeft en lijkt hij met enige ergernis te zeggen dat mensen er niet op aan moeten dringen bij hem hoe hij DOGE zou moeten vertegenwoordigen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie