Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Russisch social media-platform VKontakte lanceert mogelijk eigen cryptocurrency

Het Russische VKontakte (VK), een groot social media-platform in Rusland, onderzoekt mogelijk de lancering van een eigen cryptocurrency. Dit meldt het lokale nieuwsplatform RNS op basis van anonieme bronnen.

De geruchten zijn nog niet bevestigd en VK zou nog geen beslissing hebben genomen over het idee. Toch zou een eigen cryptocurrency aansluiten op het al bestaande betalingsplatform van VK, VK Pay. De anonieme bronnen vertelden RNS het volgende:

Gebruikers kunnen cryptocurrency ontvangen voor interessante publicaties op het sociale netwerk: gebruikers kunnen naast iets “liken” de cryptocurrency delen met de auteurs van publicaties, net zoals dit zou kunnen werken met “reposts” en opmerkingen.

- Advertentie -

Daarnaast zouden gebruikers de cryptocurrency kunnen verdienen door enkel tijd door te brengen op het platform. De cryptocurrency kan vervolgens worden omgewisseld voor fiat-valuta of worden uitgegeven binnen het VK ecosysteem.

VK werd opgericht door Pavel Durov als lokale concurrent van Facebook. Het platform telt bijna 100 miljoen actieve gebruikers die samen dagelijks 6,5 miljard berichten verzenden. Nadat de oprichter problemen kreeg met de Russische overheid verliet Durov het bedrijf om een nieuwe messenger te lanceren, Telegram.

Telegram staat bekend als een zeer privacy gericht platform waarop gebruikers met elkaar kunnen chatten. Telegram hield eerder nog een eigen Initial Coin Offering (ICO), alhoewel het hier om een gesloten ICO ging. Tijdens de ICO haalde het bedrijf meer dan $1 miljard op.

Net als Facebook brengt VK dus mogelijk ook een eigen cryptocurrency uit. Echter zijn de geruchten nog niet bevestigd.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.175,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.256,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.259,20 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.306,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.306,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.175,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.256,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.259,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...