Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2023 11:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 11:41

SafeMoon stort in: project is failliet en de crypto crasht met 50%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SafeMoon stort in: project is failliet en de crypto daalt met 50%

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

SafeMoon (SFM), een berucht DeFi project, lijkt compleet in te storten. De SFM koers is sinds gisterenavond al met meer dan 50% gedaald en de koersdaling lijkt nog niet voorbij.

De SFM koersdaling volgt nadat SafeMoon officieel faillissement heeft ingediend en de oprichters zijn opgepakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SafeMoon crypto dient ‘Chapter 7’ faillissement in

SafeMoon heeft op 14 december een zogenaamde ‘Chapter 7’ faillissement ingediend. Het staat ook bekend als een ‘liquidatiefaillissement’.

Dit is een procedure in de Verenigde Staten waarbij een bedrijf zijn activa verkoopt om schulden te betalen. Tijdens dit proces stopt het bedrijf met opereren en wordt het opgeheven na de verkoop van zijn bezittingen.

Het project moet faillissement aanvragen omdat het niet meer de salarissen van zijn werknemers kan betalen: “U zult een claim moeten indienen bij de faillissementsrechtbank voor uw onbetaalde loon”, aldus het document.

Dit volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vorige maand SafeMoon en zijn oprichters heeft aangeklaagd. De SEC bestempelde het project als een “enorm frauduleus plan”.

Ook oprichter Kyle Nagy, CEO John Karony en CTO Thomas Smith werden aangeklaagd. Karony en Smith werden vorige maand zelfs opgepakt, maar Nagy is nog altijd voortvluchtig.

Advertentie

SFM crypto koers is hard aan het dalen

De SFM koers daalt op het moment van schrijven naar $0,00002875. Dat is een daling van maar liefst 55% sinds gisterenavond en een verdere daling lijkt waarschijnlijk in het verschiet.

De koers ligt inmiddels 99% onder zijn all-time high uit januari 2022. Het project had ooit een marktkapitalisatie van ongeveer $1 miljard, maar daar is nog slechts $17,5 miljoen van over.

SafeMoon gebruikers en investeerders zijn kwaad. Zij beschuldigen het project van een zogenaamde “rug pull”. Het project is echter al jaren berucht vanwege aanhoudende beschuldigingen en twijfelachtige praktijken.

Het project werd in maart dit jaar nog gehackt voor $8,9 miljoen. SafeMoon werd ook samen met beroemde promotors als Jake Paul, Soulja Boy en Lil Yachty vorig jaar voor de rechter gesleept. De aanklagers noemden het project toen een piramidespel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie